Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po vrácení pc z opravy: "Tato kopie systému Windows není pravá".

Než jsem počítač poslal do záruční opravy, měl jsem na něm originální Windows. Po vrácení, asi po měsíci, mi počítač napsal, že kopie není pravá. Nevím, jestli je chyba někde u windows, nebo jestli když mi počítač vrátí, tak je tam riziko vrácení s ilegální kopií windows. Což mi přijde divné, pokud počítač dávám do autorizovaného servisu lenovo a vrátí mi ho s ilegální kopií. Nevím tedy, jestli koupit nové windows, resp. licenci, nebo hledat chybu u servisu. Děkuji mnohokrát za rady.

Předmět Autor Datum
Pokud jde o notebook, který byl koupen s Windows, tak bych nápravu požadoval od servisu.
Kráťa 14.10.2011 05:30
Kráťa
Divne to byt nemusi, kazdy servis ma vo svojich podmienkach, ze neruci za data na disku. Vacsina ser…
fleg 14.10.2011 06:22
fleg
Záruční oprava by čistým diskem či warezovkou končit snad neměla, měl by tam být čistý OS jako při k…
L-Core 14.10.2011 06:33
L-Core
Bohužel i takové "servisy" u nás existují. Sysprep aj. utility jim nic neříkají.
Chocholoušek 14.10.2011 06:50
Chocholoušek
Je jedno o aku opravu sa jedna, pozri si podmienky hocijakeho servisu. Za data proste nerucia, zakaz…
fleg 14.10.2011 08:12
fleg
Přeci snad než to naformátují, tak si zjistí SN ne? edit://Jenže na OS se asi záruka nevztahuje a p…
Kráťa 14.10.2011 06:38
Kráťa
A jakou jsi měl závadu? Vadný hardisk? Ještě bych zkusil F8 (popř. jinou klávesu nebo kombinaci z ma…
Chocholoušek 14.10.2011 06:45
Chocholoušek
Najprv skus recovery Windows na vyrobny stav (vid navod k notebooku alebo kontaktuj ten servis ze ja…
MM.. 14.10.2011 11:47
MM..
Třeba to jen není aktivované. Vždyť ani nepíše, jakou edici Windows tam má. :-/
Kurt 14.10.2011 11:57
Kurt
lenovo ma urcite image so SLP takze servis by mal nahravat vyhradne tento image a nie piratske veci.…
MM.. 14.10.2011 13:26
MM..
Hlavně žes napsal o jaké win se jedná. Předpokládám 7. Možná tam jen stačí zadat číslo nalepené na… poslední
MM_tank 14.10.2011 14:06
MM_tank

Divne to byt nemusi, kazdy servis ma vo svojich podmienkach, ze neruci za data na disku. Vacsina servisov, ked maju problem pri diagnostike na ulahcenie prace si nahodia svoj testovaci system (trebars aj ilegalnu kopiu win), spravia vystupne testy a zasielaju spat zakaznikovi. System samozrejme predtym zmazu a zakaznikovi sa vracia cisty disk, na ktorom vsak boli spravene vsetky vystupne testy.

Záruční oprava by čistým diskem či warezovkou končit snad neměla, měl by tam být čistý OS jako při koupi. Pokud je to opravdu tak, jak tazatel píše, a příčina je v servisu, pořádně bych si na ně došlápnul. Možná bych hrozbou podání trestního oznámení z nich vymámil i nějaké bolestné. Ať si to pak doma sami s příslušným filutou vyřeší.

Chápu, že se místním servisákům tenhle názor asi nebude líbit, ale aby zákazník v rámci záruční opravy dostal pirátské Windowsy, to je trochu moc.

Je jedno o aku opravu sa jedna, pozri si podmienky hocijakeho servisu. Za data proste nerucia, zakaznik ich ma mat zalohovane.
Inak je tu este jedna moznost, hlavne XPeckam obcas zadrbalo a chceli nanovo aktivaciu resp tam zlyhal wga, takze mozno je problem s tym.
Navyse tvrdenie, ze mal som original musi byt podlozene coa stitkom, na ktorom je s/n. Tento s/n musi sediet s tym co je v systeme.

Přeci snad než to naformátují, tak si zjistí SN ne?

edit://Jenže na OS se asi záruka nevztahuje a pokus si to někdo např. zaviruje, že je to nepoužitelné...
Asi to bude podobné jako s autem. Záruční oprava se nebude vztahovat na to, když někdo napálí do stromu a musí se vyměnit blatník.

Najprv skus recovery Windows na vyrobny stav (vid navod k notebooku alebo kontaktuj ten servis ze jak sa to robi, zvycajne mackanim klavesy pri starte).
Druha moznost je zadanie spravneho licencneho cisla do Windows (nalepku s cislom mas niekde na spodnej strane), a po restarte reaktivacia, da sa to hladaj googlom.
Tretia moznost je pozadovanie napravy od servisu, musia ti vratit notebook s legalnym Windows. Ked odmietnu tak im pohroz udanim na policii, u microsoftu, mailom do vedenia lenova, a na COI :-D a ten legalny Windows ti tam potom nahraju :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru