Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pocitac na chvili zamrzne pri prohledavani "Mista v siti"

Ahoj,
mam problem s prohledavanim site na PC: W-XP SP2, MB: MS 7260 K9 NEO, 4GB RAM. Mame dve pracovni skupiny. Kdyz se kliknu "Mista v siti" - "Cela sit" - "Sit MS Windows", tak po kliku na "Sit MS Windows" to drahnou chvili nic nedela ("neodpovida"), a tak po 30 vterinach to ukaze ty dve pracovni skupiny. Kdyz na nejakou kliknu, opet cekam cca 30 vterin, nez ukaze pocitace.
V siti jsou krome XP jeste W2k, par Linuxu se SAMBA sdilenim. Je zajimave, ze na druhem pc s identickou hw + sw konfiguraci (no pravda za sw stav rucit asi nemohu) to prohledava bez problemu. Nevim, jestli je to dulezite, ale bezi mi zde mj. VMWare server.

Znamou upravu v registrech (HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/Cur rent Version/Explorer/RemoteComputer/NameSpace) jsem provedl. Nic dalsiho jsem nevyguglil.

Diky za pripadne rady.
M.

Předmět Autor Datum
Newim jak je to s kombinací s linuxem, ale je obecně známé (aspon pro mě), že widle občas zamrznou n…
CooLeR 26.07.2007 18:56
CooLeR
v kombinaci s linuxem je to bez problemu. Co se tyce zamrzani, muze to zpusobovat pocitac v siti, kt…
JR_Ewing 26.07.2007 19:20
JR_Ewing
Windows nemívají problémy s tím, že by bylo pracovních skupin /domén víc, to je holý nesmysl, ale s… poslední
Vladimir 26.07.2007 21:06
Vladimir

v kombinaci s linuxem je to bez problemu. Co se tyce zamrzani, muze to zpusobovat pocitac v siti, ktery ma nastavenou jinou pracovni skupinu nebo dokonce domenu. Windows proste s timhle mivaji problemy. Variantou by mohlo byt dusledne nastaveni wokeni site na vsech zarizenich v siti shodne a pripadne zavedeni WINS serveru.

Windows nemívají problémy s tím, že by bylo pracovních skupin /domén víc, to je holý nesmysl, ale s tím, že počítač který udržuje seznam počítačů (master browser) není dostupný pro informace (je vypnutý, má puštěný nesprávně konfigurovaný firewall, je na nedosažitelné podsíti...)

Zkontroloval bych především nastavení sítě (podsítě, DNS, domény), a potom browser list a jeho cache (net view, nbtstat -an) ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru