Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podivné chování notebooku IBM T41

Zdravím, chtěl jsem v váma zkonzultovat jeden problém, který se mi stává na svém 6 let starém notebooku UBM T41.

V poslední době, když zmáčknu nějakou kombinaci kláves ve spodní části klávesnice, nebo klepnu, či dotknu se do místa mezi klávesnicí a touchpadem (asi 0,5 cm plastové místo), najednou dojde k přeřušení výstupu grafické karty a to i do externího VGA konektoru, a pokud mám zapnutou hudbu, ta se jakoby zasekne (a zaseknutá se opakuje- něco, jako se kdysi sekaly hry) . Co je ovšem divné, zbytek funguje. Dá se ovládat wifi přes klávesové zkratky, procesor i HDD evidentně běží, takže si lámu hlavu s tím, co s tím je.

Včera jsem to rozebral, myslel jsem si, že tam bude díky prachu nějaký skrat, nicméně vnitřek včetně fanu a heatsinku je naprosto čistý a na MB žádný prach ve větší míře nepozoruji. Tak jsem to trochu profoukal, co šlo, nicméně problém se opakuje.

Co je zvláštní, nedělá to vždy, vždy to udělá náhodně, třeba 5x za sebou, ale pak třeba 8 hodin nic.

V místech, která jsem popsal, se nachází wifi minipci karta, její dva konektory antény a o trochu výše, mezi severním můstkem a wifi jakýsi čip ATI (ale prý to není o grafický čip) . Přikládám fotku, kde jsou komponenty vyfocené.

Ještě bych uvedl, že celý tento problém začal asi před dvěma 4 dny, kdy mi poprvé při zapnutí bios vrátil chybu FAN ERROR. Při druhém zapnutí se již chyba neopakovala, ale začalo to dělat tyto "psí kusy".

Nevím, kde hledat problém, servis nepřipadá v úvahu, když jde o problém, který se vyskytuje náhodně, ale nějakou menší opravu už jsem schopen zařídit.

Děkuji mnohokrát za veškeré tipy a názory, o jaký problém by mohlo jít.

A ještě taková poznámka pod čarou, poslední dobou se problémy na tomto stroji začínaj množit, nedávno jsem měnil lampu podsvícení, něco mi říká, že už to jde do kopru celé. Ale rád si to enchám vyvrátit anerad bych tenhle notes odsunul pryč, protože mi plně vyhovuje.

Jirka

Předmět Autor Datum
Pátrej po zahraničních fórech, takhle podobně jsem viděl rozsypané dvě T40, zbavil jsem se jich, a d… poslední
lk 16.04.2010 13:52
lk

Pátrej po zahraničních fórech, takhle podobně jsem viděl rozsypané dvě T40, zbavil jsem se jich, a dotyčný poslední majitel to "prý" nějak dal dohromady(s pomocí zahraničních fór).

Je to ale přes víc lidí, nedokážu tu cestu zpátky rekonstruovat, je to taky už pěkně dávno.

Ale můj názor je, že takového stroje(pokud je na práci) je dobré se rychle zbavit..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru