Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podivné rozlišení obrazovky při startu WINXP

Zapnu počítač, naběhne BIOS a potom místo bootovací obrazovky WINXP se mi objeví blikající kurzor na podivném rozlišení. Podle monitoru je to rozlišení 720*400 na 70 Hz. Až po 10 vteřinách se spustí bootovací obrazovka WINXP na rozlišení 640*480 60 Hz. Nepomohlo ani přeinstalování systému. Může to být hardware nebo vir?

Předmět Autor Datum
Předpokládám nějaký řadič - např SATA disků (nebo jinou HW součást PC). Když se to zjevuje ještě pře…
Kurt 08.06.2007 14:56
Kurt
Nieco divne si nastavil v BIOSe ako bootovacie zariadenie, skontroluj poradie bootovania, ak nemas d… poslední
MM.. 08.06.2007 16:32
MM..

Předpokládám nějaký řadič - např SATA disků (nebo jinou HW součást PC). Když se to zjevuje ještě předtím, než začnou nabíhat Windows ("Až po 10 vteřinách se spustí bootovací obrazovka WINXP") tak bych na virus moc nevěřil.

Nieco divne si nastavil v BIOSe ako bootovacie zariadenie, skontroluj poradie bootovania, ak nemas disketovu mechaniku (alebo aj ked mas tak skus) FDD v BIOSe prepnut na disabled, a vypni "Boot from LAN" (alebo "PXE boot" apod) ak to v BIOSe mas.
P.S: ak mas nejaky RAID radic na doske tak ho skus v BIOSe vypnut ak RAID nepouzivas (vid navod k doske)
P.S.2. to rozlisenie je predpokladam klasicky historicky textovy mod, ktory je 640x400, s tym sa ale nezaoberaj, ries to preco to 10sekund caka (z coho to chce bootovat).
Este ma napadlo robit to moze ak mas disk ktory ma aj poziciu jumprov "single" alebo "alone" alebo master w/o slave" ale najumprovany je na master (with slave) ked je na kabli sam. Okrem toho ak je sam tak ma byt na konci kabla. Nemas tam nejaky suflik na HDD?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru