Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podlaha na půdě (OSB nebo něco jiného?)

Zdravím a prosím o radu, o OSB deskách toho bylo napsáno hodně, ale na můj problém jsem tu řešení nenašel.

Nad garáží mám menší půdičku, rozměry jsou cca 8 x 4. Nyní tam jsou stará prkna, která zbyla ze stavby. Tenkrát jsme je tam natloukli s tím, že je to provizorní řešení a jednou se to vymění (každé prkno je jinak široké, jinak vysoké).

Mezi trámy jsou rozestupy cca 90 cm, viz. přiložený nákres.

Původně jsem si myslel, že bych použil OSB desku 22 mm v jedné vrstvě, ale přijde mi vzdálenost mezi trámy dost velká, nevím jestli by nebylo lepší dát třeba 15 nebo 18 mm ve dvou vrstvách. Rozhodně na stávající trámy nechci dávat žádný další rošt, nechci již snižovat výšku půdy.

Předmět Autor Datum
Vlastní zkušenost. Půdu jsem též zaklápěl OSB 22 pero drážka, rozteče jako u vás. Překvapivě je průh…
radek2 29.12.2013 09:25
radek2
doporučuji durelis desky, použil jsem je na půdě (10x4m)ve dvou vrstvách (2x18mm s perodrážkou)- jso… poslední
chroustjazz 29.12.2013 10:06
chroustjazz

Vlastní zkušenost. Půdu jsem též zaklápěl OSB 22 pero drážka, rozteče jako u vás. Překvapivě je průhyb zanedbatelný, jen na dvou místech, kde spoje vyšli přesně mezi trámy jsem je pro jistotu podvrtal - spojil prkýnkem( dvě krátké strany + následná tvar T ).

doporučuji durelis desky, použil jsem je na půdě (10x4m)ve dvou vrstvách (2x18mm s perodrážkou)- jsou vlhkovzdorné, levnější a co je hlavní, že se ušetří za povrchovou úpravu, neboť jsou hladké a lze po nich hned chodit bosou nohou
původně jsem chtěl udělat jen jednu vrstvu se silných desek, ale podlahář mi to rozmluvil a myslím, že jsem udělal dobře, že jsem ho poslechl
myslím, že by stačilo i 2x15mm, ale asi záleží i na tom, co tam hodláte dělat 8¨-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru