Avatar uživatele
Martas

Podle čeho mám vybírat externí pevný disk?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? ten který je, chudst před 4710 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
chudst

Podle nekolika kriterii (a nemysslim jen velikosti, ceny a vyrobce (= kvality).)

Tak zaprve: existuji dva druhy. Prenosny a „neprenosny“. „Neprenosne“ jsou levnejsi a za stejnou cenu jako prenosne vam nabidnou daleko vetsi misto (co do GB). Nemelo by se s nimi moc manipulovat z mista na misto (ale samozrejme kdyz jej jednou za cas prenesete, nic se nestane). A jsou napajeny ze zasuvky. Prenosne jsou drazsi, ale maji take za stejnou cenu kapacitu mensi.

Mam oba dva. Prenosny mam tento typ: http://www.czechcom­puter.cz/produc­t.jsp?artno=82768 (byl mi doporucen vyrobce Western Digital; kdyz se obcas stane, ze disk spadne na zem, u WD je to vetsinou v pohode. U ostatnich vyrobcu casto dochazi k poruseni kontaktu a spoju a disk prestava fungovat.)

Mam take externi neprenosny, ale v tom se nevyznam, v tom vam neporadim, na to vam bud odpovi jini, nebo se zeptejte v obchode. (Jedina nevyhoda mimo neprenosnost je ta, ze si to asi budete muset dat dohromady sam. Ale je to jednoduche, akorat odsroubujete kryt, nasadite a disk musite z pocitace naformatovat.)

A uz jen posledni drobnost: vyberte si, jeslti chcete externi disk pro eSATA nebo pro USB. ESATA nemaji vsechny pocitace! Pro prenosny doporucuji USBcko, pro neprenosny (mate-li na svem pocitaci eSATA) doporucuji eSATA. Nektere modely maji podporu obou dvou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Valky

Doporučuji exteráky od firmy WD, jsou super, poruchovost minimální ;)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek