Avatar uživatele
Smackdown

Podle čeho posoudíte, že je člověk psychicky narušen?

Kdykoliv, kdekoliv, kohokoliv.

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap před 2391 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Nejsem cvičen na posuzování lidí. To je věcí odborníků. Já pouze mohu vidět jak se člověk chová, vyjadřuje a jak celkově působí. Zda je sympatický či nikoli.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Netroufám si posuzovat, kterou poruchou člověk trpí a zda jde opravu o poruchu. Nemluvím o dětech a starých lidech, u nichž je to jinak

Jen někdy, pokud jde o někoho z okolí, ale úroveň jeho narušení si netroufnu posuzovat..

1. Myslím si, že jde o určitou psychickou poruchu, když se někdo několikrát vrací, zda vyppl plyn, zhasl, zda neteče voda, opakovaně chytá za kliku atd

To denně vidím u souseda, který bydlí naproti. Zamkne branku,, lomcuje klikou, odjede k domovním dveřím, nebo kousek do ulice, vrátí se a opět lomcuje klikou. Pak je teprve spokojený.

Nedávno si koupil vidle, že prý se mu líbí, i když je nemá k čemu použít. Každý den vyjde na balkon, vytřepává kapesník. Postupně drží za jeden roh po druhém a třepe a třepe. Vždyť kapesník má čtyři rohy, on přece všechno dělá pořádně.

2. Nebo při nedostatku alkoolu, cigaaret atd., když má dotyčný tzv. absťák, nemůže spát, je nervozní, agresivní, trpí úzkostí, musí si zapálit cigaretu nebo si dát „frťana“..

3. Pokud se s člověkem stýkám tak poznám, že trpí úzkostí – např. bojí se vyjít ven, promluvit s lidmi, nezvládne nákupovat – množství lidí, stejně jako trpí při cestě autobusem, vlakem, autem – co když se něco stane. Projevuje se u něho neuróza – nějaký špatný zážitek u něho vytvoři blok.

4. Také se dá zjistitt určitý druh fóbie.. Neracionální starch, který dotyčný nemůže potlačit.

Přijmou rady vyžaduje trpělivost …

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Klaproth

Neposoudím, nejsem odborník.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Definuj.

Když vidím dva lidi na jednom místě, jadiný, čemu rozumím je, že každej z nich vnímá jinej svět.

Přesto mám příklad-

Bydlíme 1km od školky. 700m tam vede komunikace, pak je konec a zbývajících 300m kolem školky je pouze pro pěší a cyklisty, nevím, proč to tak je, ale osobně to vítám, žasnu nad tím a zkrátka se čtvrt km okolo školky musí pěšmo. Sousedka každý ráno v tejdnu nastartuje vůz, dojede s prckem až tam, kde končí ta komunikace a odtud jej pěšky doprovodí do školky, vrátí se, nastartuje a jede domů. Takže, ber to jenom jako názor „blbečka“ a moc nad tím raději ani nepřemejšlej, ale myslím si, že sousedka nějakým podobným narušením trpí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Možná se podle chování nějakého člověka můžeme domnívat, že je psychicky narušený, ale nemusí to být pravda. Může být jen nekonvenční, vyčnívající z řady. Nebo taky nemáme objektivní názor, protože takového jedince nasnášíme.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Když politici před volbou slibují a je předem jasné, že se budou muset v koalici uskrovnit

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Klaproth

Pozor na otázky tohoto typu. Nedávno jsem se tu na něco podobného zeptal, bylo to rychle smazáno.

před 2391 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek