Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Podle čeho se určuje kvalita kamerky k PC ?

Je možné nějak jednoduše vysvětlit, podle čeho vybírat kamerky k HDD recorderu (zabezpečovací systém). Potřeboval bych něco kvalitnějšího, ale co sleduji na internetu, tak si nevím rady. Cenové rozpětí od 600kč do 2000kč. Mám CMOS kamerky a ty moc dobrý obraz nedávají (hlavně při horších světelných podmínkách. Dočetl jsem se, že CCD jsou kvalitnější, ale i tam jsou parametry jako:
1. 1/4", 1/3" Co mi přinese menší, nebo větší číslo?
2. u některých je třeba uvedeno objektív 3,6mm. Co mi zase přinese menší, nebo větší číslo?
3. je opravdu takový kvalitativní rozdíl mezi CMOS a CCD
Já vím, že nejlepší je koupit a vyzkoušet a pak vyhodit, přesto bych už raději kupoval jen jednou. není to až tak levná záležitost.

děkuji Lupkovič

Předmět Autor Datum
Odpovědi najdeš zde http://www.netcam.cz/encyklopedie-ip-zabezpeceni/o brazove-snimace-ccd-cmos.php…
miroslav 30.11.2013 01:15
miroslav
Děkuji moc za odkazy, které mi hodně věci vysvětlili. Teď, ale nechápu ještě jednu věc. U některých…
lupkovic 30.11.2013 01:35
lupkovic
Přesně tak http://www.fotografovani.cz/fotopraxe/tipy--amp--t riky/zoom-a-perspektiva-tajemstvi-zbav…
miroslav 30.11.2013 01:45
miroslav
Marnost nad marnost, vše je marnost... Zase "výhodná" koupě? Co jste nepochopil na větě: "...ohnisko…
ms 30.11.2013 01:49
ms
No hold jsem nepochopil, proto jsem se ptal! Nevím jak víte co si představuji, protože cenu jsem vůb…
lupkovic 30.11.2013 02:02
lupkovic
Já jsem zase nepochopil, nač se vůbec ptáte! V titulku dotazu je zmíněna "kamerka k PC", což by běžn…
ms 30.11.2013 10:03
ms
Za zmatení nadpisu se tedy omlouvám, ale v dotazu je to popsané jasně (Pro HDD recorder zabezpečovac…
lupkovic 30.11.2013 12:30
lupkovic
Nadpis má být v souladu s obsahem. To se učí na slohových cvičeních už na základní škole, jako zákla… poslední
ms 30.11.2013 13:32
ms

Děkuji moc za odkazy, které mi hodně věci vysvětlili. Teď, ale nechápu ještě jednu věc. U některých kamer přímo píšou "úhel záběru" u jiných né. Z článku jsem pochopil, že toto mi určuje vlastně ta ohnisková vzdálenost "čím delší ohnisková vzdálenost, tím užší horizontální záběr". To znamená, na úzkou chodbu delší ohniskovou vzdálenost (kamera bude mít menší postranní záběr, ale dále dohledne) a na volném prostoru raději kratší ohniskovou vzdálenost (sice méně dohlédne, ale zabere širší prostor). Chápu to dobře?

děkuji

Marnost nad marnost, vše je marnost...
Zase "výhodná" koupě?
Co jste nepochopil na větě: "...ohnisková vzdálenost objektivu, určuje úhel záběru kamery v závislosti na velikosti čipu..."? ZDŠ ==> fyzika ==> část pojednávající o optice.
Pokud to má být zabezpečovací systém, tak kamery jsou jaksi poněkud dražší, než si představujete. Třeba si pamatuji, že PLRK S-75M Volchov se vybavoval i kamerami (zdroj:"forum.valka.cz") a ty měly tedy pěkný dosah...

No hold jsem nepochopil, proto jsem se ptal! Nevím jak víte co si představuji, protože cenu jsem vůbec neřešil, tak proč výhodná koupě. Kamerky CMOS, které jsem k tomu dostal nejsou za dobrých světelných podmínek vůbec zlé, ale teď bych už chtěl něco lepšího a proto jsem se ptal, abych věděl co koupit. Klidně dám i ty 2000kč, ale ta cena né vždy naznačuje kvalitu. Přesto dík za reakci!

Já jsem zase nepochopil, nač se vůbec ptáte!
V titulku dotazu je zmíněna "kamerka k PC", což by běžný jedinec považoval za nějakou web kamerku pro nějakého "kecálka". Tyto jsou "hloupé" kusy HW, často s mikrofonem a "hloupou" zvukovkou, vše řízené CPU skrze USB sběrnici. Existují i IP kamery, ale to je obvykle jiná cenová relace.
V těle je zmíněn jakýsi "HDD recorder" a zmíněn "zabezpečovací systém", což je v rozporu s titulkem dotazu!
V oblasti zabezpečení jsem naprostý laik, znám pouze el. ohradník cca 5kV/50Hz, vzteklého psa a maníka s Sa vz. 58 a "plným počtem".
Zabezpečení objektu by měla navrhovat specializovaná firma.

1. Číslo je úhlopříčka snímače, určitě je to zmíněno v popisu výrobku, co to číslo znamená. Co to přinese, vím naprosto přesně(TM)! Větší číslo je větší snímač, menší číslo je menší snímač.
2. Nic neříkající číslo, pokud není vztaženo k bodu 1.! Snad se i dnes berou na ZDŠ základy optiky.
3. To je také nezodpověditelné, záleží na kvalitě snímače.
4. Není známo prostředí, kde to bude provozováno, nároky na kvalitu optiky (samotný snímač je jaksi na houno), potřebu funkce v nízkém okolním osvětlení - případné "přisvětlení" infra LED, atd...
5. Jaký má být výstupní signál!
A spousta spousta informací... Tak to dejte s "kolegou" dohromady, ať to má hlavu a patu.

Za zmatení nadpisu se tedy omlouvám, ale v dotazu je to popsané jasně (Pro HDD recorder zabezpečovacího systému). Šlo mi jen o to, aby si někdo nemyslel, že sháním nějakou HD kameru pro natáčení filmů. Chtěl jsem radu obecně (to znamená, že vás nemusí zajímat výstup a přisvětlení, s tím si rady vím) Vaše rada, ať mi to udělá odborník - Děkuji, je to možné, ale proč, když už vše mám natažené a stačí mi jen vyměnit kamery za kvalitnější. Kupovat jednotlivé kamery a zkoušet, je poměrně drahá záležitost. Rady vašeho typu opravdu nejsou moc přínosné. Bylo by lepší, kdyby jste příště vůbec nereagoval, pokud nemáte k tématu co říct. Pochopte, že kdyby nebylo nás, co ničemu nerozumíme, nebylo by vás, co svou inteligencí nadmíru vynikáte! Vaších 5 bodu, jsou pro mě jen bláboly nějakého inteligenta a na ZDŠ jsme něco jako optiku určitě měli, ale i když už to je 35 let, věřím, že tam bych odpovědi nenašel

O to víc se vážím přístupu p. Miroslava - stručné, konkrétní, poučné

Nadpis má být v souladu s obsahem. To se učí na slohových cvičeních už na základní škole, jako základy geometrie a optiky. Ty se už staletí příliš nemění a na jejich základech staví třeba fotografie.
Co zpracovává za signál ten rekordér, to opravdu úspěšně tajte! Případným statečným odpovídajícím to opravdu pomůže.
Já zase dle vašich dotazů soudím, že jste takový divný a nelze vás uspokojit a když není dle vašich představ, pak se arogantně vztekáte.
Zabezpečení objektu považuji za práci pro odborníka. Možná je to pro vás mimo vaši představivost, ale každý "případ" je jedinečný, asi jako čarování s ochranou proti přepětí...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru