Avatar uživatele
led

Podľa čoho sa dá zistiť, kto skôr vložil prípevok po uplynutí dlhšieho času (hodiny, dni) od vloženia príspevku?

Obdivujem schopnosť niektorých tunajších užívateľov po dlhšom čase (niekoľko hodín, či dní) po skoro súčasnom (rozdiel niekoľkých minút až desiatok minút) vložení prvenstvo vo vkladaní príspevku. Podľa čoho sa to dá zistiť, keď po 1.hodine sa minútové údaje zaokrúhľujú na celú hodinu a po 24 hodínách na dni. Prosím poučte laika.
Je to určite schované v zdrojovom kóde stránky. Námatkovo som si niekoľko stránok (s mojimi príspevkami a inými príspevkami skoro súčasne vloženými /neovplyvnené hodnotením/) tak otvorila, našla určitú postupnosť čísiel, tak ako sa asi aj príspevky vkladali (čísla neklamú), ale časový údaj vloženia príspevkov bol rovnaký.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 12Pro koho je otázka zajímavá? anonym, annas, vagra, manon, aramah, iceT, johana 56, hanulka11, Drap, suaeda, fcoop, anonym před 4238 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
bolak

Odpoveď byla označena jako užitečná

Je to přesně jak píšeš, všechno se někam zapisuje a aby v tom by pořádek, každá odpověď, otázka, diskuzní příspěvek a dokonce i uživatel má svý pořadový číslo a podle toho se dá zjistit například to, jak byly odpovědi vkládány po sobě. Není potřeba nikde číst žádnej zdrojovej kód, úplně stačí najet kurzorem třeba na hvězdičku u otázky a dole v prohlížeči ti to ukáže dlouhou spleť znaků, kde uprostřed najdeš text „TopicId=110034“ , což je právě pořadový číslo otázky. Stejně tak to funguje i u všeho ostatního výše jmenovaného. Proto mi přijde úsměvný jak tu Dr.Axl vždycky vševědoucně mává číslama a mluví o 18.000 zare­gistrovaných uživatelích, když ve skutečnosti už je jich skoro 34.000 (spousta jich je deaktivovanejch)

http://www.od­povedi.cz/uzi­vatel/profil/33972

To co u psal Dr.Axl o tom že annas opsala česílkovu odpověď a vložila ji o 10 minut později byla čistě manipulativní záležitost, proto s tím taky čekal celej den, kdy to vložil do diskuze, protože po jednom dni už tam nejsou uvedený minuty ale pouze strohý údaj „1 den“, takže naivně předpokládal že jako místnímu všechnoznalci mu to stádo ihned uvěří, nicméně tak trochu to nedomyslel protože nevědel, nepředpokládal s tím že každá odpověď/otázka/dis­kuzní příspěvek , všechno je tu očíslované takže se to dá zpětně dohledat, nepočítal prostě s tím že se jeho lži profláknou.

Posloupnost se dá tedy určit, přesný čas jde odhadnout. Třeba konkrétně tyhle dva příspěvky (annas a česílka) od sebe dělilo jenom jedno pořadový číslo, tudíž vzhledem k průměrnýmu počtu příspěvků v té hodině se dá předpokládat že byly vloženy v rozmezí vteřin, maximálně několika málo minut po sobě. To je ale jen hrubý odhad, jinak můžeš zkusit google archiv a mrknout se jestli google nemá ve své databázi záznam otázek z toho dne, pokud ano, tak tam najdeš i přesný čas pořízení archivního záznamu. Od toho pak odečteš časy odpovědí a víš kdy přesně byly odpovědi položeny, plus mínus minuta nebo hodina, to záleží na tom po jak dlouhé době od vložení odpovědí byl záznam pořízen. Možná by taky šlo nechat si posílat reakce z otázky do emailu a tam už nebude problém vyčíst čas. Nebo taky můžeš číhat v otázce 24 hodin v kuse a každou vteřinu refreshovat stránku a čekat který z časových údajů se změní z „1 den“ na „2 dny“ dřív :)
Jako poslední možnost je pak kontaktovat přímo admina a informace z něj vymámit. Určitě se rád podělí.

Ještě malé info na závěr, k 12.9.2012 platí že:

  • počet registrovaných uživatelů na odpovědích je 33.972
  • počet položených otázek na odpovědích je 110.073
  • počet vložených odpovědí na odpovědích 326.109
  • počet diskuzních příspěvků 31.532

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?vagra, rynek878 Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Annas ji opravdu vložila dříve.
problém je v tom. První kliknu na odpověď, otevře se mi okno a už nevidím, kdo další tam odpovídá. Než se rozmyslím a napíšu, odešlu entrem, může uplynout 5 minut, ale ID odpovědi bude dřívější, než toho, kdo přišel po mne a odpověděl dříve.

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Díky. Pokud jste četl diskuzi u Prahy, víte, co jde. Nedávno jsem vložila odpověď současně s Hanulkou. Naštěstí každá jsme měly jijný odkaz.
Jenže je to všechno jinak …

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

cesilko, tady ( tedy me ) uz ani tak nejde o minuty, nebo sekundy… vy jste tu ted pro me dokazal, ze mate charakter, jste ferovej clovek.. , protoze to, ze jste napsal, ze an. vlozila odpoved prvni ., tak verte, ze tohle by nenapsal ( nepriznal ) uplne kazdy .. diky. -iv-

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Je veľká škoda, že mosoj odstránil svoju odpoveď. Nemusím s ňou súhlasiť, ale vyjadruje určitý názor a nie ojedinelý. Názor človeka stojaceho stranou.

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

led, zřejmě ji mosoj neodstranil, jak píše u další otázky. Já ji četla, nepamatuji si přesně. Nominoval česílka za „neodpověď“.
Rozhodli admini, že odpovědi nevrátili.

Já nedávno smazala své odpovědi, důvody nejsou podstatné. Dostala jsem jen jeden mai o smazání, proto jsem hledala, admini mou druhou odpověď vrátili.

před 4236 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

To, že bolak, vytiahol konkrétny prípad, neznamená, že to je ojedinelý prípad. Tentoraz menoval naplno konkrétny prípad, ale Dr.Axl a jeho odpoveď v tomto prípade nie sú jediné, takýchto odborníkov je tu viac.
„nepalcujte podľa nicku, ale podľa obsahu a objektivity“ (voľne pozmenený citát)

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

mosoj,
hnevajú ma neoprávnené a nepodložené napádania.
Tí o ktorých ide, určite vedia, čo mám na mysl. Potom sú ešte niektorí, ktorí síce nevedia o čo ide, ale zaujíma ich to.
To, že otázka nezaujíma vás, neznamená, že nezaujíma druhých. Okrem toho, úlohou stránky je odpovedať na otázky, kde nepoznáme odpoveď. Ak niekedy, priamo napíšem na takú otázku odpoveď hneď som niektorými užívateľmi napadnutá. Takže odpovedám otázkou, to sa nesmie?

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mosoj

Diskuse o ničem.

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Pro VAS o nicem .. , pro ME o necem. -iv-

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Ad mosoj, nevíte, že jsem byla neoprávměně nařčena kvůli opisování, i když jsem svou odpověď vložila dřív než česílko.

Proto se zřejmě led zeptala, jak se dá zjistit, kdo dřív vložil odpověď.

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

čísla príspevkov:
XY: user_voted_an­swer_325703
AB: user_voted_an­swer_325704
Kto vložil skôr?

před 4238 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

uživateľ xx má palček a číslo odpovede 326008, užívateľ yy nemá žiadny bod, číslo odpovede 326007, bol o 2 minuty skôr ako xx.
čerstvý údaj (časový odstup čítania bol 20 minút)

před 4238 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet