Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pohybující se vertikální pruh na LCD

Dobrý den, k PC mám připojeny 2 22" monitory, jeden LG L225WS druhý Benq FP222W. V poslední době se mi právě na monitoru Benq začal objevovat vertikální pruh, který se pohybuje horizontálně a vždy směrem dolů. Nejvíce se to projeví například při sledování videa a je jedno na kterém monitoru je puštěno. Nebo při scrolování v prohlížeči je to také intenzivnější.
Na GFK mám jeden připojený přes VGA druhý přes DVI, zkoušel jsem je prohodit, vždy to dělá jen Benq, ať je na kterémkoli portu. Reinstal ovladačů GFK jsem taky zkoušel, nepomohl. Ovladače na monitor jsou v pořádku, také reinstalovány. Systém je Win7 64bit, GFK ATI Radeon HD 5570. Nejnovější verze ATI Catalyst control center taky nainstalována.
Zajímalo by mě, jestli to může být problém ještě jiných ovladačů nebo nějakého konfliktu spuštěných programů, nebo jen jednoduše odchází monitor? Díky za reakce

Předmět Autor Datum
Připadá mi to jako nějaká zemní smyčka. Nemáš k PC (TV kartě) či monitoru (TV in) připojený anténní…
mif 07.03.2012 11:09
mif
Ne, v PC není ani TV antena ani Domácí kino. přijdem i divný, že se to děje jen na jednom monitoru a…
Vooklej 07.03.2012 11:38
Vooklej
a) vertikální pruh pohybující se horizontálně směrem dolů - to sem eště nežral. To je něco jako kula…
Pytlík 07.03.2012 11:59
Pytlík
:D díky za školu, jsem fakt lama, takhle poplést pojmy...každopádně je to vodorovný pruh pohybující…
Vooklej 07.03.2012 12:11
Vooklej
Pokud je tiskárna v podezření, tak by mělo stačit odpojit její datový kabel - a uvidíš. Když to bude… poslední
Pytlík 07.03.2012 13:09
Pytlík

a) vertikální pruh pohybující se horizontálně směrem dolů - to sem eště nežral. To je něco jako kulatý čtvereček.(horizontální = vodorovný)
b) horizontální (ne, jak píšeš, vertikální) pruh může být způsoben jak špatnou filtrací usměrněného síťového napětí (ztráta kapacity kondenzátoru, odcházející dioda v usměrňovači,...), tak již zmiňovanou zemnící smyčkou. Ta vzniká, když je něco dalšího, než je počítač, spojeno "někde daleko" buď s ochranným vodičem, nebo přímo s matičkou Zemí (počítač je vždy spojen s ochranným vodičem). Diskutoval se tady podobný případ a bylo to tiskárnou, položenou na ústředním topení. Typickým případem je společná/kabelová/satelitní anténa, ale to jsi vyloučil. Dalším typickým příkladem je, když je něco se sestavy zapojeno do jiné zásuvky (někdy stačí rozdíl pár metrů a je zle).
Jsi-li si jistý, že máš celou sestavu napájenu z jedné zásuvky a že tam nepřichází žádná anténa, ani nic, co může být třeba jenom náhodou spojeno se zemí, tak nezbývá, než ten zdroj. Na ovladače (zrovna jako na Jéžíška) v tomto případě nevěřím. Je ovšem na tobě, abys vadný zdroj určil, protože píšeš, že jsi tohle rušení pozoroval na obou monitorech.

:D díky za školu, jsem fakt lama, takhle poplést pojmy...každopádně je to vodorovný pruh pohybující se směrem dolů :D
jo a k tomu ostatnímu...PC je přpojeno vše do stejné zásuvky a tiskárna je daleko ve skříni připojená jinam do zásuvky. To ještě vyzkouším. Aly vypadá to, že zakopanej pes bude právě tady někde, protože toto rušení jsem začal pozorovat když jsem dojel a počítač jsem znovu zapojoval na svoje místo, tzn, že jsem nezapojil všechny zásuvky tam kde byly, usb kde byly apod. Vyzkouším různý možnosti a snad najdu chybu. Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru