Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pojištění proti škodě způsobenou zaměstnavateli - jaké?

Dobré odpoledne všem, bylo mi v práci doporučeno, abych si zařídila výše uvedené pojištění. Jenže nevím, u jaké společnosti ho uzavřít. Zhruba maximální výše škody, kterou jsem schopna "vyrobit" je do 50 000 Kč. Má někdo zkušenosti? Nerada bych platila za něco, co mi pokryje nula nula nic. V pojistkách a těch jejich kličkách, jak odrbat lidi, se totiž moc nevyznám. Díky předem za návrhy a postřehy.

Předmět Autor Datum
To by se snad mohlo týkat jen hmotné odpovědnosti a škody způsobené úmyslně. Za neúmyslnou škodu zam…
generál Failure 17.03.2012 17:26
generál Failure
Obecná odpovědnost je stanovena na 4,5 násobek příjmu zaměstnance. Což je taky docela dost, ne? Poku…
Dale Cooper 17.03.2012 17:38
Dale Cooper
Njn, ale bohužel se u nás stalo, že se pokazil kráječ na salámy, technik ho opravil a do zprávy naps…
ssimca 17.03.2012 20:47
ssimca
Kdyby sis mě najal na vymalování bytu a já ti nechtíc štaflemi rozbil televizi za 30 litrů , která p… poslední
Henessy 17.03.2012 21:08
Henessy

To by se snad mohlo týkat jen hmotné odpovědnosti a škody způsobené úmyslně. Za neúmyslnou škodu zaměstnanec prakticky neodpovídá, tuším, že jen do výše troj - nebo tak nějak - násobku platu. Takže když zaměstnavateli převrhnete jeřáb za deset miliónů a nebudete při tom ani zdrogovaný, ani ožralý, jen trošku nepozorný, tak má zaměstnavatel smůlu.

Njn, ale bohužel se u nás stalo, že se pokazil kráječ na salámy, technik ho opravil a do zprávy napsal, že škoda byla způsobená špatnou manipulací. Cena nějakých 40 litrů za opravu a dali to zaplatit zaměstnankyni, co ten stroj obsluhovala. Nebo jiný příklad - skladník vezl paletu s fernetama, narazil do dveří, fernety rozbil - škoda 70 litrů - musel to zaplatit. Taky to udělal nechtíc, ale to nikoho nezajímá.

Kdyby sis mě najal na vymalování bytu a já ti nechtíc štaflemi rozbil televizi za 30 litrů , která po pádu vzala sebou domácí kino za 20 litrů, chtěl bys abych to uhradil?
A s tím nářezovým strojem - poškodit ho 40 litrů chce hrubé násilí. Pokud to bylo jiné zacházení byl pracovník proškolen? Tam, kde se při práci používají nebezpečné stroje a nástroje, je třeba doplnit profesní školení. Rovněž bych nechal nezávislým odborníkem posoudit úkony opraváře a jejich fakturace.
¨Jinak bych oslovil několik pojišťoven a nechal si udělat nabídku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru