Avatar uživatele
run2

Pokud by byl nějaký mobil pouze připojen na nabíječce, tak jak moc se krátí celková průměrná životnost baterie?

Někdo by to měl na způsob pevné linky se kterou se nedá cestovat (jen kousek v dosahu kabelu) a z daného místa by vždy i volal a přijímal hovory. Takže co udělá po pár např. měsících/letech nonstop připojení na nabíječku?

Měl by na to vliv i zvýšený počet volaných/přijatých hovorů či i pokud by se volalo jen občas tak i neustálé přebíjení baterky udělá svoje?

Zajímavá 0 před 2400 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

K přebíjení baterie by nemělo docházet. Elektronika si to pohlídá.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mzm

Neustálé připojení na nabíječce nebude mít žádný vliv. Elektronika po nabití baterky nabíjení ukončí. K přebíjení nedochází.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hlada

Li-ion baterie mají obecně nepatrně nižší životnost, pokud jsou udržovány ve stále plně nabitém stavu. Oproti rozptylu ve výrobě to není pro praktické použití významné. Baterie přebíjená nebude, protože při dosažení 4,2 V se napětí vyrovnají a do baterky žádný proud neteče.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Altair-AC

Podobnou otázku jsem tu zde pokládal ,nic nehrozí .Když bude akumulátor nabity na 100% ,tak automaticky už přestane přijímat elektrickou energii

Upravil/a: Altair-AC

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Jak píšou kolegové. Prý se ale snižuje životnost u adaptéru, který je permanentně v zásuvce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Životnost baterie se každopádně nezkracuje. Po plném nabití elektronika nabíjení odpojí, pokud dojde k částečnému menšímu vybití (třeba vypnutí sítě) opět se dobije a nabíjení se vypne. Adaptér by rovněž trpět nijak neměl (viz Kepler), jde pouze o životnost komponentů všeobecně a ta je poměrně dlouhá a trvalý provoz by na to opět neměl mít vliv.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek