Avatar uživatele
Lgee

Pokud by dítěti daly do hlavy čip s falešnou pamětí, mohlo by žít v jiné rodině?

Dejme tomu že by malé dítě (2–3 roky), ztratilo rodinu, potom by si ho někdo adoptoval, jelikož dítě už by melo rozum z toho že ztratilo rodinu rozum, tak by mu mohli pokud by si to ta rodina co ho adoptovala, zaplatila, tak by mu daly do hlavy čip s falešnou pamětí, a dítě by si pamatovalo šťastné chvíle s adoptovanou rodinou, a na jeho pravou rodinu by zapomněl, sice to zní krutě, ale pro dítě by to bylo lepší, a měl by „šťastnější“ život.

Hlasujte v anketě
Zajímavá 0 před 2698 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Ano, šlo by to

,ale né dřív než ve vzdálené budoucnosti. Lidé mají stále dost otazníků kolem fungování mozku a není lék ani na Tinnitus, natož, aby někdo mohl implantovat čip s falešnou pamětí. Pokud máš rád takové scifi atd.. implantáty, nanotechnologie, tak si zahraj Deus Ex.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
luckykubrt

Ne, nešlo by to

To by tedy nešlo. Tedy 2–3leté dítě dokáže zapomenout i bez čipu, ale je to nemorální něco takového vůbec dělat. Jak je možné, že se lidé dokážou shodnout na tom, že klonování by bylo proti Bohu, ale vymýšlejí jiné věci jako třeba transfúze krve, válčení anebo únosy dětí ? Vždyť to je taky proti Bohu ! Vůbec třeba nechápu jak to může Bůh připustit to, co se děje paní Michalákové. Člověk ztrácí veškeré morální zásady, ale jen ke své škodě. Není to dobré pro nikoho z nás. ☹

Upravil/a: luckykubrt

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek