Avatar uživatele
Rokio

Pokud by měl fotoaparát více megapixelů než má lidské oko, co by to způsobilo?

Zajímavá 0 před 2113 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kelt

Lidské oko nemá pixely, barvy vidíme pomocí čípků za dobrého světla, ve tmě se orientujeme pomocí tyčinek. Ale asi máš na mysli rozlišení. Obraz by byl asi jasnější, zřetelnější, ale oko by ho nedokázalo zpracovat. Je to stejné, jako to, že neslyšíme vysoké kmitočty.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Nezpůsobilo by to na první pohled nic, až při zvětšení výsledku na obrazovce bys viděl věci ostřeji, než jsi je schopen vidět v reálu třeba v dalekohledu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Edison

Pořídit hypermegapixelový obrázek několikerým sejmutím scény skrz jediný objektiv lze poměrně dlouho. Jinak počítqt lze celkem snadno. Najděte chip s největším DPI (bodů na palec) a sestavte je na jakýkoli používaný formát. Klidně do 24×18 palců. Zkrátka oprtavdu není problém technologie, ale pouze CENA. A neznamenalo by to vůbec nic. Lidské oko by prostě zvýšený přísun informací začalo filtrovat pouze na to, co ke své představě o sledovaném obraxzu potřenuje. A to nakonec činí již dnes a to velmi efektivně a ve velmi vysoké míře.

Upravil/a: Edison

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Způsobilo to, že by jsi mohl dělat velké výřezy, tedy zvětšovat a rozlišení by bylo stále vynikající. Tedy obraz by byl vůči oku stále ostrý. Mám pocit, že fotky s rozlišením větším než 137 Mpx se již běžně dělají. Nejlepší vlastnost oka je jeho dynamický rozsah, technice zatím nedosažitelný.
https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jake-rozliseni-ma-lidske-oko

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek