Avatar uživatele
anonym

Pokud je plná popelnice před domem a kolem byly ještě plné pytle na odpadky, tak ty pytle vemou taky, či je tam nechají?

Jde mi o to, jestli na to není nějaká nová vyhláška, že ten komu nestačí jedna popelnice, by měl platit třeba dvojnásobné poplatky a to jen v případě, že si pořídí ještě druhou popelnici do které dá ty přebytečné pytle?
Třeba to má ta osoba daleko k bandaskám na tříděný odpad a odmítá vozit odpadky autem a tak to nechává popelářům, když si platí popelnici?


Doplňuji: Děkuji za dvě odpovědi přímo ze zkušeností a vzhledem k různým zkušenostem se zkusim ještě znovu zeptat a třeba se ještě najde nějaká nová odpověď a další zkušenost?

Zajímavá 0 před 2579 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Každá obec to má jinak nastavené. Někteří pytle vezmou, někteří ne. U nás to máme tak, že když zaplatíš jeden poplatek, nahlásíš si kolik máš popelnic a tolik dostaneš známek. Můžeš mít třeba 5 popelnic za jeden poplatek.
Co obec to může být jiné. Tyto pravidla se určují místní vyhláškou OU

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cukrar

minerz,
není to všede stejné, dokonce ani v Pardubicích to není jak píše Drap, ohledně množství popelnic. Příklad, v jednom domě mám dvě popelnice 240 litrů, vyvážení 2× v týdnu, přesto nádoby nestačí, hlavně přes víkend. Požadoval jsem po technických službách další další popelnici, bohužel podle tabulek stačí tyto dvě popelnice pro 40 osob, my jich máme jen 20. Takže teď hledám (ale již mám vymyšleno) jiné řešení.
Pokud platíte paušálně, nemůže po Vás chtít někdo placení dvojího poplatku. Pokud platíte firmě za svoz, nemusí vyvážet více, jak máte domluveno.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
gecco

Zkušenosti mám dvě…
Rodinný dům – popeláři vcelku ochotně brali i více odpadu, než se vešlo do popelnice (na dům připadla jedna popelnice s týdenním svozem), ale musel jsem jim s naložením pomoct (sami od sebe „pytle“ nevzali)…
Panelák – popeláři nemají problém sesbírat i „napytlovaný“ odpad okolo popelnic, jen tak poházený (někteří lidé mají neuvěřitelné způsoby) obvykle neberou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek