Avatar uživatele
marci1

Pokud koupíte výborný čerstvý chleba, ukrojíte si první krajíc a sníte jej jen tak bez ničeho, bez namazání čímkoli? 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? zzzzz, zjentek, da ny, anonym před 2928 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Odpoveď byla označena jako užitečná

Často, je to vynikající! To je pak veselé dechové muziky! Mimochodem chleba starší než dva, tři dny mi nechutná, prostě nestojí ani za prd. Možná to má kořeny z let na vojně, kde se musel chleba záměrně nechat ve skladu u provianťáka aspoň 3 dny. Nebylo přece možné, aby někdo v nastoupené jednotce pustil větříček. Nedalo se to dost dobře lokalizovat. Jinak to bylo hodnoceno jako zesměšnění ČSLA a útok proti vládnoucí straně.

Upravil/a: Kepler

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

ještě než dojdu domů, tak patku utrhnu a sním. někdy je ta patka skoro půlka 😁

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Ano, někdy ukrojím krajíc, ještě raděj mám patku :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ne, dnes už nekoupíš kvalitní chleba. Dnešní pekaři se naučili móresům, jak ošidit spotřebitele. Jo, za komoušů, to byl chlebíček, krásně popraskaný, kůrčička křupavá a když jsem přišel z Jednoty, obě patky byly užrané!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jepik

Stejně jako Barbakan 60 letech, byl jsem vyslán s 5,60 Kč pro čerství (ještě teplý) 2 kg kulatý chléb. Tenkrát nikomu nevadilo, že při pečení praskl a ty prasklé kůrky to byla dobrota. Když to táta viděl co jsem z chleba udělal tak hned přilétl výchovný lehký pohlavek. Výchova moc nepomáhala, protože jsem to příště udělal zas.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
RyuzakiKate

Jasně, nebo jenom s plátkem kvalitního másla, který pak ani nerozmažu… Mám nejradši různý „neklasický“ chleby se zrníčky, z žitný mouky nebo tak podobně. Ovšem čerstvě dopečenej zmraženej polotovar… To né-e.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Nikdy nejím čerstvý chleba, ať už nenamazaný nebo namazaný. Nově koupený chleba nechám aspoň dva dny ležet, aby trošku vyschl, přičemž ho aspoň jednou otočím vzhůru nohama. Takto můžu sníst aspoň ty jednooké krále mezi slepými chleby, které se tu v Česku v současnosti pečou. „Chleba“ ze supermarketových pekáren není hoden ani stát se čistidlem mé obuvi. Mimochodem, kdo to ví, za co byli ve středověku mácháni nepoctiví pekaři v koších ve Vltavě? Za to, že prodávali ČERSTVÝ chleba namísto odleželého!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Taky to dělám, přesně jako boreczech! Chleba a baby už sice tolik nežeru, jako kdysi, ale kus romantiky je už v tom, udělat si nezávislý nákup v malém krámku pěkně pěšky, s procházkou a ne autákem do superhyper z povinnosti. To první mě i dnes vrací zpátky v čase, kdy jdu z krámu a cestou baštím nanuk, patku chleba, rohlik, romadur, tyčinku Rumbu… ..a zapíjím to kefírem, bo jogurtové mléko tam už neni!

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Avatar uživatele
hadi.ce

Přesně – jako boreczech – navíc, když je chleba ještě popraskaný – to je potom něco úžasnýho!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek