Avatar uživatele
rudolf.th

Pokud na laptopu mám jen Jack combo přípojku, tak jak vím zachytit externí analogový audio signál?

Pokud na laptopu mám jen jednu 3,5 mm-ovou Jack combo přípojku, tak jakou možnost mám na zachycení externího analogového audio signálu za účelem uložení zvukového záznamu v digitální podobě?

Jack combo přípojka obsahuje výstup pro sluchátko (vnější reproduktor) a vstup pro mikrofon. Pokud na laptopu není vstup pro analogový zvukový signál (bleděmodrý vstup Line In), tak dá se softwarove přepnout vstup pro mikrofon na analogový audio vstup? Existuje taková možnost? Pokud ano, tak v tomto případě stačí když použiji 4-pólovou audio redukci 2×3,5 mm Jack a na růžový mikrofonní vstup přivedu analogový audio signál?

Je to možné nějak softwarove řešit, nebo třeba dokoupit nějaký analogový /digitální audio převodník, který se dá napojit na USB přípojku laptopu?

Zajímavá 0 před 2820 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
jáára

Nijak. kup si USB zvukovku

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Uvažujete správne. mikrofonný vstup možnou použiť aj ako linkový analogový audio vstup.
Druhá možnosť je použitie usb DAC prevodníku audio https://www.go­ogle.sk/search?q=us­b+prevodn%C3%AD­k+audio+analog&sou­rce=lnms&tbm=is­ch&sa=X&ved=0a­hUKEwiZuuae_bDO­AhVsOpoKHUcIA­icQ_AUICCgB&biw=911&­bih=429#tbm=is­ch&q=usb+DAC+pre­vodn%C3%ADk+au­dio+

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Hlada

Nedoporučuju. Mikrofonní vstup se může přivedením signálu o vyšším napětí zničit. Bylo by nutné použít odporový dělič a stereo signál na něm sloučit.

před 2819 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet