Avatar uživatele
Kelt

Pokud se učíte cizí jazyk, který se nepíše latinkou, jak důkladně se učíte písmo?

Je mnoho jazyků, které nepoužívají latinku. Pokud se tedy učíte tento jazyk, stačí vám, když se naučíte číst dané znaky a tím rozumíte textu, nebo se zaměřujete i na psaní, dokonalé zvládnutí písma a vše si píšete daným písmem. Nemyslím v kurzech, ale jako samouk. A v kurzech se to jak důkladně probírá, pokud se takové jazyky vyučují? Děkuji.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Nuk nuk, Rokio před 2803 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kulpix

Я учимся по русски. Bukvy jsem se naučil rychle. Když je v azbuce nějaký text, nemám problém mu porozumnět.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Cenobita

Tak já umím rusky, tedy azbuku (bůkvy), umím trochu částečně číst a psát klasické egyptské hieroglyfy, pak umím český těsnopis, takže si myslím že je velmi důležité umět číst a psát znaky.

PS: umím taky řeckou alfabetu, ale neumím řecky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Dokonalé zvládnutí písma je základ. Bez toho nelze plynule číst ani dělat si poznámky. Za mne kromě latinky ruská i ukrajinská azbuka, řečtina (alfabeta) a hebrejština (alefbet). V plánu je arabština.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Umím poměrně dobře rusky a kdysi jsem se učila moderní hebrejštinu, ne sice jako samouk, ale individuálně, a učila jsem se zároveň i psaní a tedy co nejdokonalejší zvládnutí písma.
Jestliže někam jedete na dovolenou, určitě stačí, když se naučíte základy daného jazyka a jen mluvit. Pokud ale chcete takový jazyk ovládat dobře, na nějaké slušné úrovni, budete se muset naučit i číst a v ideálním případě i psát.
Nevím, jak je to u jiných takových jazyků, ale konkrétně právě v hebrejštině to psaní pomůže pochopit i některé gramatické operace a vazby. Navíc se lépe vypracovávají různá cvičení a při zapisování slov a textu postupně nepotřebujete nejistý a neustálený fonetický přepis.

Upravil/a: Nuk nuk

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek