Avatar uživatele
anonym

Pokud se vykastruje mladý koucour, tak jaká je šance, že pak omezí svoji „šikanu“ vůči starší kočce, která se ho bojí?

Právě jí zase prohání a ona na něj syčí a občas ho i profackuje. Spíš však utíká a dost se bojí. On je nepoučitelný a má z toho neustále zábavu. Dělá to nadbytek testosteronu, či se kočka cití v ohrožení, že by jí mohl násilně oplodnit?

Zajímavá 0 před 2678 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
KateBeckett

Odpoveď byla označena jako užitečná

Pokud se ke kočce nepřibližuje velmi blízko, nemělo by jít o násilné oplodnění, ale u každých koček je to jinak. Pokud se ho kočka bojí, může mít s mladšími kocoury špatné zkušenosti a nebo na sebe nemusí být zvyklí. Záleží také na tom, kdy jste si pořídili toho kocoura, ona byla třeba zvyklá jen na vás a ne na jiné zvíře. Existuje spoustu rad, jak spolu kočky sblížit- např. aby si zvykli na svůj pach, neměli důvod k tomu se „hádat“. Někdy se to stane, pokud třeba nemá každá svůj záchod, misku nebo pelíšek. Kočky (pokud nejsou rodina) jsou většinou více samotářské a pak můžou být agresivní na tu druhou, když používá „jejich“ věci.
Jinak by se měli kocouři i kočky kastrovat až po 1 roce, aby se jim nezastavil růst nebo jakékoliv jiné funkce, nezačali tloustnout atd.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zvířata