Avatar uživatele
Georgo2010

Pokud spadnu z kola a jsem ambulantně ošetřen lékařem, mám žádat po pojišťovně (uzavřené úraz.poj.)„bo­lestné“?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2 před 4655 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
pokazdejinak

koukněte se do pojistných podmínek u své smlouvy – najdete tam buď kolonku denní odškodné úrazu nebo tělesné poškození – podle toho a pojistné částky vám pojišťovna bude plnit … pozor taky jak to budete hlásit – nezdůrazňujte nijak (i kdyby to byla pravda), že se to třeba stalo vlastní blbostí :)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nikkol

Záleží na tom co je to za zranění. Většinou je to nějak dáno dobou léčení ( min. 7dní, což odpovídá třeba zašití tržné rány)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ARIS

Jde o to o jak vážné zranění se jedná a jak je sjednáno plnění od pojišťovny. Někde musí léčení trvat 8 a více dní a až pak pojišťovna něco vyplatí. Přesně by vám to řekli v pojišťovně a nebo váš finanční poradce který má přehled o Vašich pojistkách. Můžete zkusit mého – www.smsporadce­.ic.cz

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ximbi

Tak ono záleží na tom, zda máte smluvně ošetřeno, že dostanete bolestné. Potom je také denné odškodné a to znamená, že léčí-li se úraz průměrně min 8 dní a zároveň je-li v tabulce dané pojišťovny uveden, pak dostáváte za každý den, tedy už pd prvního dne, denní částku, kterou jste si nasmlouval. Pokud nemáte ve smlouvě ani bolestné a ani denní odškodné, pak ještě záleží na tom, jestli nemáte z daného úrazu nějaký trvalý následek a pak se podívat, jestli se na toto vztahuje vaše smlouva.
Ono nezáleží u úrazu, pokud jde o denní odškodné, na tom, jestli jste s úrazem v nemocnici, doma, nebo zda chodíte do práce…jde jen o to, zda jste si toto nasmlouval či nikoli 😉

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání