Avatar uživatele
Ondrej01

Pokud stahuju filmy, které mám zakoupené, je to v pořádku a legální?

Vlastním celou sérii Marvel filmů na DVD, ale pro větší pohodlí jsem si je všechny postahoval i do PC abych je mohl na cestách sledovat. Jsem tím pádem menší pirát a je to kompletně legální? Dík.
Psychotic: tím pádem tohle podle mě celkem morální je. :D a díky za vysvětlení

Zajímavá 0 před 2339 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Psychotic

Že vlastnictví legální kopie jakkoli mění legálnost či nelegálnost stahování, je stále podivně rozšířený mýtus.

Tak jednoduše: stahování čehokoli z internetu nelegální není. Výjimkami budou dětská pornografie, data podléhající utajení a možná nebezpečné materiály typu „jak vyrobit bombu“.

Nelegálním se vaše stahování stane, pokud zároveň stahovaná data sdílíte s jinými uživateli. Z warezových stránek můžete stahovat do alelujá, ale pokud stahujete přes torrenty nebo jiný P2P systém, dopouštíte se přečinu. Nebo pokud stažená data dáte na flashku a půjčíte kamarádovi – sdílení kradených dat je nelegální.

A ještě jednou, zda vlastníte legální kopii, to je úplně fuk.

„Pirátství“ je záležitost morálky. V hlavě si to omluvte, jak chcete.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… jestliže jsi si udělal kopii zakoupených filmů je to naprosto v pořádku, jestliže jsi si ale stáhl film, který máš zakoupený, týká se tě to, co píše Psychotic: nic, co máš pro sebe není nelegální (bez ohledu, co nám tvrdí OSA, která chce platit i z prázdný flešky), dokud se o to s někým nepodělíš … malej, velkej, stejně pirát, máš to jako s chlastem: malej panák, nebo flaša, stejně půjdou papíry do čistírny …

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Máš právo pořídit si kopii legálně drženého díla pro osobní potřebu, dalo by se říci že stažením téhož filmu z pirátských webů je de fakto totéž jako kdyby sis tu kopii z DVD vytvořil sám a převedl DVD do nějakého úspornějšího formátu (h.264, h.265, bez menu, pitomých reklam 🙂 a zdržujícího varování FBI ) … tento postup je podle mne v pořádku a nelze ho za pirátství označit. Pirátem je nicméně ten kdo ti umožnil takto kopii stáhnout, což je trochu paradox.

Dej si pouze pozor na to abys stahovaná data souasně nesdílel s někým jiným, to už by bylo něco jiného a šlo by už o nelegální distribuci autorsky chráněného díla.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek