Avatar uživatele
Moniseeek

Pokud trpíte někdo šílenými migrénami, poradíte, jak se zbavit bolesti? Žádné prášky nepomáhají.

Zdravím, trpíte někdo šílenými migrénami? Poradíte, jak zbavit bolesti? prášky žádné nepomáhají. Děkuji

Původní dotaz

Prosím Vás trpíte někdo šílenými migrénami? Poradíte, jak se zbavit bolesti? Prášky žádné nepomáhají.

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Drap, tatanka před 2513 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lukáš Rusek

Prevence a pomoc (to nejdůležitější): 1. Obklad a masáž: První pomocí bývá studený obklad na čele a masáž krční páteře. Pokud vás bolest zastihne v práci, požádejte někoho z kolegů, aby vám jemně namasíroval krk. 2. Úprava jídelníčku: Při migrénách je žádoucí pravidelné jídlo, jehož součástí by mělo být co nejméně citrusů nebo plesnivých sýrů. Důvodem jsou látky, které obsahují tyramin. 3. minimálně 6,5 hodin spánku. 4. Životospráva: Je známo, že k bolestem hlavy přispívá nikotin a alkohol. Vysaďte je, nebo alespoň omezte. Kromě nich je nutný přísun tekutin, alespoň dva litry vody nebo čaje denně. Vyhýbejte se také hluku a oslňujícímu světlu. 5. Masážní sprcha: Pokud potřebujete okamžitou úlevu, dopřejte si desetiminutovou horkou sprchu. Stoupněte si pod ni a nechte si silnějším proudem prohřát krk a trapézy. Tato metoda účinkuje zvlášť při přicházející migréně. 4. Pozor na stres: Vyhýbat se stresu je důležitá prevence proti spoustě zdravotních problémů a výjimkou nejsou ani bolesti hlavy. Pokud se nacházíte ve stresové situaci, snažte se ji co nejdříve vyřešit. Uvidíte, jak rychle se vám uleví. POZOR: Pokud vaše bolesti trvají delší dobu a nic vám proti nim nepomáhá, navštivte lékaře! Toto byly nejzákladnější rady jak se zbavit migrény bez prášků (také trpým migrénami).
Záchvat trvá 3–72 hodin. 72 hodin (3 dny je vážný případ kdy se musí brát analgetika.

Upravil/a: Lukáš Rusek

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Musíš přijít na to, co ti migrénu vyvolává. Může to být čokoláda, červené víno, sýr apod. Toho se musíš vystříhat. 🙂
Zodpovězeno již vícekrát: https://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=migr%C3%A9na

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Teď už tolik ne, ale jednu dobu jsem to míval velmi často. Jediné co zabíralo bylo studený obklad a usnout. Pokud se to podařilo, tak za hodinu, dvě bylo po problému. Jediný prášek, který pomohl byl u mne Nymesil, musel se vzít ale hned po prvních příznacích.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

Trpíval jsem, stačilo navštívit šikovného chiropraktika, od té doby mám klid. Velké procento migrén pochází od zablokované páteře.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Spouštěcích faktorů může být hodně a různého charakteru.

Léčba:

Nemedikamentózní spočívá v odstranění spouštěcích faktorů, úpravě životního stylu, přikládání studených obkladů na čelo a zařazení relaxačních technik.

Medikamentózní léčba je založena na užívání léků několika druhů. Můžeme je rozdělit na farmaka k léčbě akutního migrenózního záchvatu (analgetika, triptany) a léky užívané průběžně, působící proti vzniku migrény (profylaktická léčba).

Migrenici by však měly užívat jen ta léčiva, která jim předepíše doktor. Mnoho lidí léčí migrénu běžnými analgetiky (Ibalgin, Aspirin, Acylpirin, Paralen, atd.), která mají jen přechodný efekt a mohou způsobit návyk, popř. vznik každodenních bolestí hlavy.
Úspěšná prevence migrény prozatím neexistuje, bývá i dědičná.
Více v http://nemoci­.vitalion.cz/mi­grena/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
JájsemRaibek

Mně na migrénu pomáhá Rosemig sprej, je to aplikátor k jednorázovému použití, kdy se látka vstříkne do nosní dírky.
Je vázán na lékařský předpis, ale může jej napsat pouze neurolog, ne obvoďák.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Taky jsem trpěl, pomohl jen věk, časem byly záchvaty čím dál řidší.
Mnoho výše uvedených rad je z kategorie „hraběcích“, v reálném životě nepoužitelných. Když jsi v práci, tak nemáš možnost se sprchovat nebo masírovat nebo vyspat, často si ani nemůžeš moc vybírat co jíst. Mně zabíral lék Algifen, později Valetol, musel se vzít hned při prvních příznacích.
Migréna je dědičná, můj otec se v mladším věku léčil střídavě s migrénou a se závislostí na lécích proti migréně. Také jej to ve stáří přešlo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek