Avatar uživatele
hapiky

Pokud věříte v Boha a mimozemšťany, je jejich vzájemný vztah na stejné úrovni jako vztah člověka a Boha?

Měli by mít mimoni stejnou duši, jakou má člověk? Jsou vzhledem k Bohu na stejné úrovni jako my?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Kepler před 2402 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Nějak to neřeším. Ale jak je to s mimozemšťany a biblí.

Ale mám dojem, že jste se na duši ptal.
-----.
Duše je nehmotná část člověka, která je oddělená od těla. Jinak také něco, co je podstatou, základem něčeho.

Ale věřící člověk těžko bude brát to, že se lidská duše reinkarnuje a že se může změnit a žít nový život nejen na zemi, ale třeba se dostat do vesmíru a komunikovat., takže na zemi už nepatří.

Jak si ale mimozemšťany představuje Hawking?

„Hawking vychází z předpokladu, že většina mimozemských organismů jsou jen jednoduché formy života jako například mikrobi. Nebezpečí sice hrozí zejména ze strany těch inteligentnějších, podle fyzika však velké množství těch jednoduchých může být rovněž zdrcující. "Skutečná výzva je představit si, jak vůbec mohou mimozemšťané vypadat,“ říká Hawking "
http://atanova-zasuvka.blog.cz/1005/zlo­bivi-mimozemstane


Jsou to všechno jen úvahy, na něž těžko zná někdo odpověď. V jednom ze starších odpovědí se dovíte, jak to řeší Vatikán.

.Ze starých mýtů či legend se dovídáme, o létajících strojích, návštěvách „bohl“ z nebe atd. svědčí o tom třeba eskymácké báje a keltské, germánské , mayské

Stejně tak ve skalních kresbách je možné najít neobvyklé postavy ve skafandrech či to, co se podobá dnešním zobrazovaným "mimozemšťanům!. Podobně tak i na některých antických stavbách se objevují postavičky, které se nepodobají člověku.

Takže se dá říct, že mimozemšťané se řešili už odedávna.

„Co říká o mimozemských bytostech Bible?
„Bible říká, že se v nebesích vzbouřil jeden anděl, kterému bylo svěřeno vysoké místo v nebi u Božího trůnu – Lucifer, to je „nositel světla“ a strhl třetinu andělů na svoji stranu. Po pádu prvních lidí byli svrženi na Zemi a přebývají tu s námi a neustále se snaží vést nás ke hříchu a neposlušnosti Božího zákona.

Přemýšleli jste už někdy nad tím, kde se na Zemi tolik zla bere? Ano – Bible říká že tu s námi žijí padlé mimozemské duchovní bytosti – andělé s velkou mocí a jediná obrana proti nim je živá víra v Boha a Ježíše Krista a z lásky k němu mít v srdci vepsán Boží zákon.

Toto je Biblí předpovězeno
Tesalonickým 2,3–4 – Nenechte se od nikoho žádným způsobem oklamat. Než ten den přijde (2 příchod Ježíše Krista), musí nastat odvrácení od Boha. Musí se objevit ten bezbožník a zatracenec, který se postaví na odpor a povýší se nade všechno, čemu se říká Bůh a co se uctívá. Usadí se dokonce v Božím chrámu a bude se vydávat za Boha!

Akce mimozemšťanů má nahradit a plně zastoupit Krista. Ne tedy příchod Krista s anděli, aby udělal konec zlu na této Zemi a nastolil své království, ale kolektivní přistání Ufo s nejasnými konci.
.
Ježíš Kristus varoval, že se Satan bude chtít vtělit do Anděla světla. Bude chtít napodobit příchod Ježíše Krista a uvést na svět sjednocení pod svou nadvládou. Naplňují se již slova Ježíše Krista, který přesně před tímto svodem varoval.
Jeho příchod bude ale slavný a budou ho vidět všichni na celém světě v jeden okamžik a bude ho provázet probuzení mrtvých k životu. Atd.“

Čerpáno z knížky Daniel Hájek – UFO Tajemství a souvislosti, nakladatelství Jupos
Autor se těmito jevy zabýval od svých 18 let až do 49 let a čerpal od mnoha známých ufologů.

http://www.zna­menicasu.cz/co-je-ufo-a-kdo-jsou-mimozemstane/

"Lidé vždycky hledají nějaký smysl, i když se z toho zrodí nesmysl.“ Erich von Däniken

--

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Admin2

Podobné otázky, přečtěte si starší názory.

„Jsme sami ve vesmíru? Navázání.“.

https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jsme-sami-ve-vesmiru-navazani

Spolupracuje Bůh s mimozemšťany?
https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/spolupracu­je-buh-i-s-mimozemstany

a další

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Zaprvé, bůh a duše jsou konstrukty vytvořené člověkem. Není důvodu uvažovat, že jsou skutečné. Na mimozemšťany se „věřit“ nemusí, statisticky je zcela jisté, že s takovým počtem galaxií se i někde jinde než na Zemi vytvořily různé formy života. Otázkou zůstává, co je to život. Neboť všechny součásti vašeho těla, jsou v podstatě mrtvé. Pokud vezmete vaši buňku, a rozložíte ji na jednotlivé prvky, pak jsou všechny prvky mrtvé. „Život“ funguje jen díky chemické spolupráci prvků. Řada vědců dnes zastává názor, že život a smrt jsou také jen sociální konstrukty. Vždyť mrtvola také zažívá chemické procesy, prvky v ní stále existují, jako za „života“ člověka. Jen již nepracují v jeho prospěch.

Zdroj: https://www.y­outube.com/wat­ch?v=QOCaacO8wus

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

To všechno jsou čiré spekulace postavené na ničem. Vždyť ani nevíme, jestli člověk má něco jako duši a nevíme jestli mimoni existují. Pokud ano, ani nemusí mít nějakou představu, která by se blížila představě pozemského Boha. A člověka by vnímala za nebezpečný patologický jev na planetě, něco jako černý mor.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… v Boha nevěřím, jelikož nebyla prokázána jeho existence, a v mimozemšťany se nedá nevěřit, jelikož nebyla prokázána nelze prokázat jejich neexistenci, ale vzhledem k tomu, že ani nevíme v jaké formě onen život bude, lze je jen těžko srovnávat s námi …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
hapiky

Kepler: Pokud jsou mimoni na tak velké úrovni že mohou k nám kdykoliv a odkudkoliv přicestovat, museli si nutně projít podobným vývojem jako my. Tedy kdo tím sám prošel, nemůže se ani divit. Nezdá se mě proto pravděpodobné, že by se k takové vyspělosti dopracovali bez znalosti zla.

před 2402 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Proč by museli projít stejným vývojem! Všechno je otázka jen představivosti, víry a přesvědčení. Jak říkal Bohumil: " Vaši pi*u jsem taky neviděl, přesto věřím, že ju máte! 🙂 A co když jako emzák ju nemá?

před 2402 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

McMerkurion: vlastně to v jiném gardu platí i pro tebe 🙂

před 2402 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… vo bohu nemá cenu polemizovat, protože jestliže bychom jenom připustili jeho existenci, pak se bude třeba dohodnout, které náboženství má pravdu >>> a jestliže ani v tomto neexistuje shoda, je vidět, že prostě opravdu neexistuje …
… jo, a k tomu Bohumilovi, znám pár chlapů, kteří tomu věřili, a pak byli nemile překvapeni,když ona kráska měla mezi nohama něco jiného … takže: dokud neuvidim, neuvěřim …

před 2402 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek