Avatar uživatele
Marunka2

Co dát na oběd či další jídla brigádníkům na stavbu? Nějaké snadné recepty pro moc lidí.

Prosím o typy. Guláš a sekaná jsou klasika, ale co dál? A co nějaké deserty, svačiny… Máte s tím někdo zkušenost?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? panenka, elektrikář, hanulka11, Pesbrok, dědapetr, sejtanka před 4746 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Jakékoliv omáčky … to mají chlapy rádi ať už je to rajská ,koprová ,křenová, okurková podávaná s knedlíkem myslím sklidí pochvalu a oni se nacpou také zapečené francouzské barambory nebo těstoviny se salátem ze zeleniny jsou oblíbené .
Udělat hrnec dobré husté polévky držkové, bramborové, gulášové , frankfurtské , čočkové k tomu třeba škvarkové placky to je pochutnání a zasytí se tím.

A k odpolednímu kafíčku můžete upéct pekáč buchet nebo bábovku jistě jim přijde k chuti.

Také udělat mísu bramborového salátu a usmažit třeba mleté nebo holandské řízky není marný oběd navíc vám to nezabere tolik času můžete si to připravit dopředu.

K svačině tlačenku , pomazánky na chleba a pečivo s mísou zeleniny kdo co má rád.

Udělat láhev utopenců to taky mají chlapy rádi .
Doplňuji:
oprava -…chlapi rádi

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

To máte úplně jedno jaký jídlo hlavně aby to nebylo moc pracný pro vás.My jsme na stavbě jako zedníci snědli všechno tlačenku,klobá­sy,smažený vajíčka,chleba s máslem a salám,guláš,po­lívky,různé pomazánky,no prostě vše co nám dali, byli jsme vděčni za jakékoli jídlo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
sejtanka

Tak třeba vepřo-zelo.knedlo,tím neurazíš,nebo nějakou máčku,té jde udělat najednou taky hodně,a svačiny,tam jde vaječná tlačenka na chleba,nebo i klobásy,myslím,že receptů je dost na netu,zkus to projít a inspiraci určitě najdeš.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
panenka

Když jsme spravovaly domeček den předtím jsem si vždy udělala pečené maso ,sekanou jak vy píšete guláš taky jsem vařila kuře na paprice,plno omáček to chlapy nasytí..Ráno jsem jim dala pečivo s pečeným masem,kdo chtěl dostál kávu jinak byly Sodovky i pivo ale to se dávalo až odpoledne.K obědu jsem dělala Čínu s rýží,Segedinský guláš,Pečené kuře,řízky s bramborama,a odpoledne jsem měla přichystanou vždy nějakou buchtu,nebo jsem jim dala také chleba s paštikou,
Moje tchýně mě dala vynikající recept na želatinu plněnou směsí

  • 6 vajec na tvrdo,30dkg bratislaváku,3 ma­jolky

nakrájíš si okurky a pariky zavařené a vše na drobunko přidáš trošku soli,pepřu,a vše zamícháš .
Mezitím si připravíš 2 želatiny v prášku 1 Masox 0,5 l vody 10 minut necháš nabobtnat a pak tu želatinu prudce uvařit vařící vlít do připravené směsi a necháš v lednici zchládnout.Pak to podáváš s pečivem doporučuji opravdu vyzkoušet já si to dělám i jen tak občas.Vše jsem si připravovala den dopředu abych toho pak neměla moc

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Dají se dělat obložené topinky, namáznout budapeštskou pomazánkou,navrch jsem dal kousek šunky přetřel lechce hořtici dal na to kys zeleninu /moravanku/ paštiku posypal strouhaným sýrem. Obmněna přetřel hodně uleženým hermelínem, trochu cibulky okurku.
2. volské oko a strouhaný křen, 3. Opečené buřty.4. Rozemlejt buřty, maso z polévky, kys zeleninu.vejce a pfeferony okořenit grilovacím kořením cibulku.Natřít na topinku a strouhaný sýr.Niva a zelenina plátek sekané.Smaženky z vejce, zelenina. Kafe a koblihy,ovocný koláč nebo buchty.Nakonec se jich zeptejte no co by mněli chuť.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek