Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Politý notebook

Zdravim, před 2 dny jsem omylem polil klávesnici notebooku slabou šťávou s vodou. Já blbec jsem nevěděl že se má hned vypnout a vyjmout baterka a jelikož ještě šel, tak jsem tu vodu jen utřel kapesníkem a nechal ho dál běžet, jenže tak po 2 minutách se začal sám restartovávat až nakonec zůstal vypnutej úplně. Tak jsem si až pak přečetl, co se má udělat a udělal jsem to. Vypnul jsem ho z napájení, vyjmul baterku, otevřel kryt a nechávám ho teď 2 dny schnout. Dneska jsem ho zkusil zapnout a vůbec nereaguje. Zmáčknu čudlík pro zapnutí a ani neproblikne, prostě nic. Zevnitř neni základní deska ani jiné komponenty nijak spálené, takže že by to zkratovalo na to to nevypadá. Myslíte si, že by mi po výměně základní desky v servisu notebook zachránili? Nebo nějak jinak. Ten notebook stál 25 000 a je starý asi jen půl roku, takže kupovat nový fakt nechci. To by se mi i víc vyplatilo zaplatit 10000 za servis. Díky všem za rady.

Předmět Autor Datum
Udělal si všechny potřebné úkony pro totální devastaci. Rozebrat, vyčistit, vysušit, doufat. Pokud s…
Rufus 26.07.2014 10:44
Rufus
Voda so šťavou obsahuje kyseliny a vodivé minerálne látky. Možno vznikol studený spoj alebo skrat s… poslední
nuda 26.07.2014 10:45
nuda

Udělal si všechny potřebné úkony pro totální devastaci.
Rozebrat, vyčistit, vysušit, doufat. Pokud si na to netroufneš, neprodleně zkontaktuj autorizovaný servis. Rozhodně se nepokoušej opakovat stejnou chybu - notebok nezapnej! Výměna desky je drahá. Vše ti nacení servis.

Voda so šťavou obsahuje kyseliny a vodivé minerálne látky. Možno vznikol studený spoj alebo skrat s odpálením súčiastok. Servis zistí vadný komponent.

Na vlastné riziko: Vybrať baterky, odpojiť od prúdu a odmočiť spodok noťasu kde zatiekla šťava v absolútne čistej demneralizovanej (destilovanej) vode. Nechať pod ventilátorom fest vysušiť pri 40°C.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru