Avatar uživatele
hanka R+

Co dělají Neonacisti … a čemu veří…za co bojují a tak podobně..?

..vím o nich dost ale chci se dozvědět více..předem děkuju za odpovědi :)
Doplňuji:
fcoop : Jo ? hmm sem zvědavá jestli bys jim to řekl do očí…jak sedíš za kompem tak dělaš buch ví co že ? …dobře každy ma svuj nazor at ma…ale nemusíš je uražet !!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Berušinka, chudst, dědapetr před 4645 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Zkuste si přečíst i starší odpovědi. Viz

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/co-znamena-zkratka-14-88

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Myšlenky neonacismu

Neonacisté vycházejí z teze o nadřazenosti bílé rasy. Hlavním nepřítelem neonacistů jsou imigranti, komunisté, liberálové, Cikáni, homosexuálové a především Židé. Neonacisté viní Židy z mnoha nešvarů společnosti a přisuzují jim rozsáhlá mezinárodní spiknutí za účelem ovládnutí světa. Program je často populistický, většinu problému státu vidí v ideologii multikulturalismu a liberálního levičáctví, činnosti Židů, přistěhovalců a etnických menšin a přichází s radikálními řešeními, mnohdy neslučitelnými s demokratickým zřízením.
Rozdíl mezi neonacismem a klasickým nacismem je časové vymezení (nacismus vznikl v 30. letech 20.století, neonacismus po 2. světové válce) a odklon od pangermanismu a tezí o vyvolenosti německého národa.
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Ne­onacismus

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Berušinka

Tady Ti nikdo víc nepoví – myslím to, co chceš slyšet – tedy víc než víš ty. Zkus se dát s nějakým do řeči =P Narazíš na spoustu skupin a tolik odlišných lidí … hlavně dej pozor na pojmy – většinou si lidé ty pojmy a dojmy pletou …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
fcoop

http://www.re­flex.cz/clanek/zi­vot-a-styl/41988/ajne-klajne-cechise-trottel-analyza-jednoho-nacka-na-facebooku.html

Kde a kudy chodí tihle nadlidi? Běžně je na ulici nepotkávám.
Asi jsou zalezlý v kanálech.Už mě ani neudivuje,kolik dutolebů existuje.
Zamindrákovaný sociopati s IQ houpacího koně.
V ideálním případě.
Nebo takové monstrum – jako v Norsku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jose1f

Aho hanko R+,
nejsem politolog, ani filosof, ale pokusím se odpovědět velmi jednoduše a trochu z historického hlediska. ¨
Jistě jsi slyšela o 1. světové válce 1914 – 1918. Bylo v ní tolik milionů mrtvých, že se lidé začali ptát, jak je to možné a kdo to zavinil. V té době vznikly dvě skupiny lidí, kteří věřili, že znají příčinu válek a recept na život v míru. První to byli komunisté, kteří tvrdili, že hlavní příčinou všeho zla je soukromé vlastnictví kapitálu a jejich vlastníci (t.j. vlastníci bank, továren, dolů atd.), čili kapitalisté.

Druhou skupinou byli nacisté, kteří tvrdili, že národ je to hlavní, že národ se musí postarat o blaho svého lidu. Oba tyto směry měly své příznivce a své nepřátele.

Pro komunisty byli hlavními nepřáteli kapitalisté. Začali je proto vyvlastňovat a ničit jako třídu. Snažili se tak zavést spravedlivý řád dělnické třídy, která je podle nich jediným tvůrcem hodnot.

Nacisté se jako politická strana prosadili jako první v Itálii, potom ve Španělsku a v Německu. Vycházeli z přesvědčení, že musí podporovat členy svého národa a dovést tak svůj národ ke slávě, kterou měli kdysi slavní mořeplavci,ob­jevitelé Ameriky apod.

Nacisté ovšem brzy narazili na nepřekonatelný problém: jak poznat, kdo je právoplatným členem příslušného národa? Vždyť národy se pomíchaly a to, že někdo bydlí v Itálii, ještě neznamená, že je čistý Ital. Totéž platí o Španělech a o Němcích a o každém národu. Komu tedy mají být poskytnuty výhody a komu ne?

Tento problém se podařilo vyřešit nacistům v Německu. Jak? Zjistili, že není důležité to, kde se někdo narodil, ale že je důležitá rasa, ke které patří. Tuto myšlenku dále rozvinul Hitler, který rozdělil všechny lidi na ty, kteří pochází z nadřazené nordické rasy a jsou předurčeni vládnout celému světu a na ty, kteří pochází z méněcenné rasy, jako jsou židé, cikáni, slované atd., a jsou předurčeni k tomu, aby nordické rase sloužili.

Nic z toho se ale nepovedlo. Realizace myšlenek Hitlera vedla ke 2. světové válce (1939 – 1945), která si vyžádala mnohem víc mrtvých, než světová válka první.

Neonacisté dnes vycházejí ze stejných výše uvedených zásad. Protože o tom jistě víš víc než já, tak si dál sama dosaď heslo „Nic než národ“ a sama si odvoď, proč se jako další heslo říká „Cikáni do plynu“ atd. Pak ti bude tak jasné, proč jsou neonacisté nebezpeční pro lidskou společnost.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek