Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomalé internetové připojení

Zdravím

Jednou už jsem tu řešil něco obdobného. tehdy mi šlo o propojení dvou routerů do jedné sítě. To se mi sice nepodařilo vyřešit, už jsem se s tím tak trochu smířil.
Dneska bych potřeboval poradit ohledně rychlosti připojení. Trochu přiblížím o co tu jde.
Máme hlavní router který je připojen do internetu. Na něm jsou připojeny různý PC, tiskárny atd. a taky je na něj připojen AP pomocí WI-FI (vzdálenost cca 10m + okno)... ale problém je v tom že PC připojené wifi na Acces point stahuje pouze cca 0,8Mb/s.. a počítače připojené na hlavní router mají rychlost někde kolem 3-4Mbs ... Nemůže být hlavně problém ve špatném připojení?
jsem si vědom toho že určitá ztráta při přenosu wifinou na tu vzdálenost tam je... ale dřív, než šel accespoint do servisu, tak to fungovalo rychlejc... cca kolem 2Mbs..

Dokázal by někdo poradit ohledně nastavení?? potřebný info dodám!!

Předmět Autor Datum
Podle toho obrazku, zarizeni na druhe budove mas jako WDS? Fuj, vyhodit, nebrat a udelat nejak profe…
JR_Ewing 26.05.2011 15:07
JR_Ewing
Nevím co přesně znamená pojem WDS? a jestli to je teda nějak blbě, co si mám představit pod "profes…
MagicQ 26.05.2011 15:45
MagicQ
Pokud pouzivas jedno zarizeni (s jednou wifinou) pro komunikaci s prvni budovou a zaroven obsluhu kl… poslední
JR_Ewing 26.05.2011 16:35
JR_Ewing

Pokud pouzivas jedno zarizeni (s jednou wifinou) pro komunikaci s prvni budovou a zaroven obsluhu klientu, tak pak se nediv, ze ti to drhne. Kazdy paket poslany do wifi site (jak v budove 1, tak v budeve 2) projde celou bezdratovou siti. Takze provoz na obou APckach ti spomaluje pekne celou sit.

Spravne by to melo byt udelane tak, ze jsou dedikovana zarizeni pro PtP (point-to-point) spoj (nejlepe na 5GHz) - treba nejake dve ubiquiti nanostation/nanostation loco (podle vzdalenosti budov), ktere jsou pripojene do switchu v kazde z budov a odtud je provedeno rozvedeni at uz dratove nebo bezdratove. 2,4GHz casti by mely mit odlisne kanaly (Stejne zabezpeceni i nazev site), aby nedochazelo k interferencim.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru