Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomalý tisk na HP Color Laser Jet 5/5M

Dobrý večer, měl bych dva dotazy na případné pamětníky této tiskárny.
1. načtení souboru trvá děsně dlouho. Cca 5Mb stránka se načítá zhruba 8 minut.
původně jsem myslel že to dělá print server, protože jsem jí používal jako síťovou,a lezlo to do ní asi tak rychlostí 10kB, ale je to stejné i přes LPT port. Bylo to stejné jak v M tak PS provozu Možná to bylo i normální, ale nebaví mi na to čekat :-(
2. nedá se nějak resetovat počítadlo využití komponentů. Chce to po mně vyměnit
Coating kit, ale už nemá smysl do toho investovat.Po potvrzení ale tiskne normálně dál, je to ale otrava pořád k ní chodit a potvrzovat nějakou hlášku. Mám ještě zásobu tonerů, a navíc to umí i A3, tak bych jí chtěl ještě chvíli udržet při životě, než jí odvezu do sběrného dvora. Je to přece jen kus nábytku :-)
Dík za případné nápady. Pokud to bylo normální, tak se s tím budu muset smířit

Předmět Autor Datum
http://www.medicomp.cz/product.php?productid=2225&c at=6&page=2&js=n zde koukni, ten kit není tak dr…
Max 18.04.2008 10:47
Max
bohužel nic nefunguje. potvora pozná že ten kit není nový.je na něm něco co vypadá jako keramický od…
míra22 18.04.2008 21:07
míra22
starší hp printservery nebyly žádný zázrak. nejspíš umí jen režim 10mbit; zkus zadat do prohlížeče j…
lední brtník 18.04.2008 22:16
lední brtník
to je pravda, že to má jen 10Mbit, ale i tak je to děs a běs. mě spíš zaráží, že je to tak líné i př…
míra22 18.04.2008 22:25
míra22
ovladač by měl znát co nejvyšší verzi pcl srovnej si ty možnosti zařazování tisku (co nejdříve), eve… poslední
lední brtník 18.04.2008 23:39
lední brtník

bohužel nic nefunguje. potvora pozná že ten kit není nový.je na něm něco co vypadá jako keramický odpor velikosti tak půl wattu, ale jen bůh a HP vědí co to je:-). Nic jsem na tom nenaměřil. jediné dva vývody které z toho lezou. Zkrátka počítadlo napočítá 100% využití a konec. Možná ho zkusím ještě vyměnít, protože ostatní se pohybuje kolem 40%a je to cena téměř jedné barvy, ale je to utrpení čekat, než z toho něco vyleze :-)

starší hp printservery nebyly žádný zázrak. nejspíš umí jen režim 10mbit; zkus zadat do prohlížeče jeho ip adresu, jestli zobrazí své nastavení.
co pro to můžeš udělat: celkem málo. po nainstalování ovladačů tiskárny se ve wirdows nastaví vždy nejvyšší rozlišení/kvalita tisku, což znamená třeba 4-násobné množství dat proti normálnímu režimu, zkontroluj své nastavení.
můžeš i trochu experimentovat s nastavením ve vlastnosti tiskárny - upřesnit, ale zázraky nečekej.

to je pravda, že to má jen 10Mbit, ale i tak je to děs a běs. mě spíš zaráží, že je to tak líné i přes ten lpt port.Zvlášť když jsem pa na zkoušku připojil tiskárnu Lexmark E120N a ta tiskne okamžitě co na ní něco pošlu. schválně jsem zkusil ten zkušební obrázek z Corelu toho indiána a vyjel téměř okamžitě a tady z té HP cca za 2 hodiny:))Zkusím ještě laborovat. Dík

ovladač by měl znát co nejvyšší verzi pcl
srovnej si ty možnosti zařazování tisku (co nejdříve), eventuálně rozklikni tlačítko upřesnit - tiskový procesor; ve starých win98 pomáhalo místo formátu raw zvolit emf, pod hardware s xp většinou stačí nechat default nastavení.
koukám zrovna na nastavení svojí tiskárničky (e120n tiskne pěkně:), nastavení rychlosti rozhraní nikde nevidím, ale nezdržuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru