Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc s rozhodnutm mezi sestanou s fx-8120 a I5-2500k(pracovni PC)

Zdravim,
Pomohl by mi prosim nejaky odbornik(tedy asi kazdy, protoze o tom skoro nic nevim :) ) s rozhodnutim, co je pro mne lepsi?
vybral jsme si dve sestavy - jednu na platforme AMD, druhou od intelu. A ted se nemuzu rodhodnout, kterou z nich koupit.
Sestava obsahuje SSD disk(HDD na data)na system, HD7850, 8 giga ramek, chladic GELID Solution Tranquillo,550W zdroj atd. - tohle je stejne pro obe platformy.
S AMD je sestava diky nizsi cene procesoru a základni desce o 2000 Kc levnejsi...A jde mi o to jestli se ty usetrene 2000 vylati. Z testu v recenzich a nejaky tech cisel ja jako laik nedokazu posoudit jestli se ten rozdil vykonu vyrovna rozdilu te ceny. Neresime provozni naklady na elektrinu, pc bude ve firme, a tak to neni muj problem:) )
PC bude v 90% na pracovni zalezitosti (prace s grafikou - 3D i 2D), cili modelovani, rendery, uprava fotek, nejaka prace s videm atd. Nejake hry spise vyjimecne)
Precetl jsem hodne recenci a testu, 2500K vychazelo lip snad ve vsem, z tech testu ale laik krome toho ze ma v grafu vic nejakych cisel, nic praktickeho abych ssi udelal predsta.vu nepoznam,jen mi to udelalo v hlave jeste vetsi zmatek a neodpovedelo na otazku jestli se ten vykon za ty 2000 navic pro mne vyplati (Pokud by napr byl rozdil v rendru nejake vizualizacky 5 - 10 sekund, tak je mi to jedno - pokud tam nejsou opravdu nekolika desitek vterinove rozdily pri tom na co to chci i běžne praci.
Vydržet a stihat s aktualnimi programy by mel tak 3-4 roky.
Moc děkuji

Předmět Autor Datum
momentalne ber intel, amd a jeho poslednu radu procesorov prekona aj moj 1r stary phenom II x4 955 n…
shiro 07.04.2012 23:44
shiro
1. obě platformy se dají postavit za stejné peníze 2. čtyř jádro SB 2500 je srovnatelné výkonově s "…
M-Pol 08.04.2012 07:28
M-Pol
1. Tak daji(kdyz si napr k amd vezmu desku en za 2500 ale 4500), ale ja se snazil vybirat obdobne ko… poslední
Karel Jandak 08.04.2012 09:24
Karel Jandak

1. obě platformy se dají postavit za stejné peníze
2. čtyř jádro SB 2500 je srovnatelné výkonově s "osmihrnkem traktor", je to záležitost využití
( pokud SW podporuje/umí více vláknové aplikace tak bude mít navrch osmi jádro AMD, viz: práce s videem )
3. těžko bude firemní sestavu asi někdo taktit.
4. k čemu je v pracovní sestavě, pro 3D/2D práci, herní g.karta, tam patří profi g. karta.
( opět, záleží na použitém SW využití a doporučeném HW )
5.není mě jasné proč vybírá sestavu do firmy někdo, kdo v to má naprostý guláš?
( nic proti tobě, ale každý ať dělá co umí/ovládá zvláště při prof.práci )

1. Tak daji(kdyz si napr k amd vezmu desku en za 2500 ale 4500), ale ja se snazil vybirat obdobne komponenty (cili stejnou "radu" zakladni desky ASUS pro intel i AMD - nejake to EVO)

2. TOhle je to o co mi jde, cili pro mne lepsi AMD :)

3. TO bych si klidne trosku zataktil (bude ot moje pc - viz nize)

4.Profi grafika stoji tolik co jsme ochotny za tu sestavu dat - nadnesene (navic to uz jsme si zjistoval, ze na to co potřebuji je to uplně jedno).
10% co jsem rikal na hry je proto, ze hold jak je ted krize tak nekdy neni třeba den nebo i vic co dělat.takze jen sedet v kanclu a cist idnes mne fakt nebavi. Je to sice silene, ale proste je to tak - taky bych byl raci, kdyby byla porad prace, ale hold jeste to aspon rok nebo 2 lepsi nebude.

5.Jsme mala projekcni firma co jsme zalozili se spoluzakama po VS, kde je kazdy tzv. "na sebe", jsme 3 lidi, kdy se kazdy specializuje na svou praci(ja na pozemni stavby) - takze kdyz je potřeba nějaka specializace, kteoru neovladam, tak na to jsou tam dalši dva lidi
Cili PC si platim za "svoje", ale bude v kanclu(ktery si spolecne pronajimame). Sestavuju si to sam, protoze nikoho na to samozdrejmen nemame;) Ted chci zacit krome vykresu delat klientum i vizualizace (jak obrazky, tak nejake videa).

Diky za radu!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru