Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pomoc se známým serverem Amazon

Ahoj,
jelikož je nám německo nejbližší, budu se tázat ohledně Amazon.de. Chtěl bych znát vaše zkušenosti z Amazonem a hlavně, pokud budu platit přes internet (asi paypal), tak by mě zajímalo, jaká je šance, že mi vybraný produkt přijde. Sám jsem si vždycky říkal - je to celosvětově známý internetový obchod jako každý jiný, jasné jasné, jen mne pak napadlo: na koho se mám obrátit, nepřijde-li moje zakoupená věc? Je to něco jiného než řešit něco na Aukru... Mám strach poslat někam do "řiti" 3000 kč...

Díky za každé rady!

Předmět Autor Datum
Objednavam z americkeho amazonu, zatim vzdy ok. V pripade problemu bych to resil nejdriv s amazonem,…
rh 26.01.2012 07:33
rh
Nedávno jsem tam kupoval dvakrát po sobě boty, jednou jsem si to nechal poslat UPS, jednou jsem zvol…
jirka44 26.01.2012 07:40
jirka44
Kupoval jsem několikrát z amerického amazon.com, odběr poštou vždy ok a myslím, že vždy před avizova…
hynajs 26.01.2012 08:02
hynajs
Nic se neda srovnavat s Aukrem. Aukro je blesak, kde provozovatel za nic neruci a nic neresi, toleru… poslední
Jan Fiala 26.01.2012 08:30
Jan Fiala

Nedávno jsem tam kupoval dvakrát po sobě boty, jednou jsem si to nechal poslat UPS, jednou jsem zvolil tu levnější variantu. UPS jako vždycky bez problému, druhou zásilku mu doručovalo DPD, s řidičem jsme se naháněli skoro týden, ale nakonec se podařilo:-)

Kupoval jsem několikrát z amerického amazon.com, odběr poštou vždy ok a myslím, že vždy před avizovaným termínem (!) .
Akorát jednou mi přišla zásilka rozervaná ( z celnice ), což ale odběratele mého ražení nemůže rozházet - matematiku nebo poezii nikdo neukradne :-D .

Nic se neda srovnavat s Aukrem. Aukro je blesak, kde provozovatel za nic neruci a nic neresi, toleruje falzifikaty atd. Pokud mas problem, musi podat trestni oznameni a az na zaklade rozhodnuti policie do toho vstoupi Aukro. Proste bordel.

Amazon, eBay apod. jsou naprosto neco jineho. Pokud nebudes nakupovat od noveho prodavajiciho, mas skoro jistotu, ze obchod probehne ke tve spokojenosti. Reputace prodavajiciho tam znamena hodne a prodavajici neobetuje nekolik let snahy kvuli jednomu nepovedenemu obchodu. Takze radeji ti vyjde vstric nez aby odstal negativni hodnoceni.
Pokud platis PayPal, je tvuj nakup pojisteny do vyse tusim $2000. A opet se to resi s prodavajicim za dohledu administratoru PayPal.

Takze pokud chces nakoupit na Amazonu, neboj se toho. Osobne bych se spis bal poslat 3000 nekomu z Aukra, pokud bych si zbozi nemohl pred placenim vyzvednout a zkontrolovat osobne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru