Avatar uživatele
anonym

Pomohlo by nošení roušky proti nechtěnému přenosu chřipky v již marodící rodině, která je chřipkou postižena?

Pokud by si ji člověk dal v momentě, kdy nutně potřebuje např. do kuchyně, kde se již všichni nakažení vyskytují? Nebo to chce nosit po celém domě, bytě, protože chřipka se rozšíří všude kolem?

Nikdo nestojí o to být nemocný a není to nic mimořádného chtít se chránit. Lidé mají sami vědět jak posilovat imunitu a co dělat, aby chřipku neměli, ale přesto je to tu pořád dokola to samé. Také jsem ji párkrát měl, ale za celý život bych je sotva napočítal na prstech jedné ruky.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kulpix před 2672 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ano, je to částečná ochrana. V žádném případě však neni 100%

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Tw!st

Minimálně trochu by to pomoct mělo. V Japonsku je to standart.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Určitě by to pomohlo, protože chřipka se šíří kapénkovou formou. Rouška ale chrání nedokonale. O dost lepší je preventivní očkování, dále viz http://nemoci­.vitalion.cz/chrip­ka/

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Když jsem měl nějaké nachlazení a byl jsem se informovat u lékařky co si o tom myslí v souvislosti s tím, že si mám přijet pro novorozence, doporučila mi používání roušky v době kdy budu pečovat přímo o něj a když budu v těsné blízkosti (už si nepamatuji přesně, myslím že jako orientační hranici říkala buď 1 nebo 2m)
Tak myslím, že Tvá rouška by trochu pomoci mohla, ale lepší bude, pokud k tomu dokopeš i všechny ostatní. Nejsem si jist, jestli ji můžeš chytit jen vdechnutím, co třeba když se kapénky dostanou na jiné sliznice, třeba oko?

Nejsem si jist tím očkováním. Podle informací které mám já nemá u zdravější části populace moc smysl, protože chrání vždy jen proti některým kmenům chřipky a je třeba být dobrým astrologem (resp. u nás by toho dobrého astrologa potřeboval úřad hlavního hygienika tuším) aby se zvolila ta správná varianta.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek