Avatar uživatele
luckykubrt

Pomohlo by státům, kdyby jejich armády přešly na PPP?

PPP je moje zkratka pro Povinné polní práce. :)

2 A v konečné části dnů se stane, [že] hora Jehovova domu bude pevně založena nad vrcholkem hor a jistě bude pozvednuta nad pahorky; a budou k ní proudit všechny národy. 3 A mnoho lidí jistě půjde a řekne: „Pojďte a vystupme na Jehovovu horu, k domu Jákobova BOHA; a on nás bude poučovat o svých cestách, a my budeme chodit po jeho stezkách.“ Vždyť ze Sionu vyjde zákon a Jehovovo slovo z Jeruzaléma. 4 A jistě vykoná soud mezi národy a urovná záležitosti vzhledem k mnoha lidem. A budou muset překovat své meče v radlice a svá kopí v zahradnické nůžky. Národ nepozvedne meč proti národu ani se již nebudou učit válce. – Izajáš 2:2–4

Zajímavá 0 před 2324 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Ano, velmi by to pomohlo ekonomice země

V ČR máme 3 miliony ha orné půdy, kdyby na to naše armáda v kompletním počtu 23 180 vojáků vlítla, do roka a do dne jsme v ekonomickém ráji. Je to skvělý nápad, napiš to Karle, třeba to zavede.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Ano, velmi by to pomohlo ekonomice země

Ano, kdyby v dobách míru také něco dělali a nehráli si v kasárnách na vojáčky, pomohlo by to nejen naší zemi, ale také by si zasloužili mnohem vyšší úcty.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

Jiná odpověď

… se mi zdá, že už se peče vánoční cukroví, v penny je rum v akci, a podle toho vypadá otázka, jelikož dohromady to nedává smysl … říká se všeho s mírou: … nepít, nehulit, anebo nechodit na odpovědi …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Jiná odpověď

Jo, vojáci budou sbírat brambory a co když bude země napadena? To jim budeme sprostě nadávat, nebo házet na ně ty brambory? Bohužel bez cínových vojáčků to zatím nejde, i když jsem pacifista.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Jiná odpověď

Tohle tu už bylo. V rajchu měli všichni mladí povinnou službu v RAD (Reichsarbeit­sdienst) a mělo to VELKÝ, přímo FANTASTICKÝ úspěch. Zpočátku to bylo myšleno jako nouzové řešení nezaměstnanosti a východisko z krize. (prostě takový nacistický New Deal) Nicméně se to ujalo a služba v RAD se stala pro mládež povinnou.

V našem podělaném posthavlovském prasostátě by to pochopitelně mělo minimální efekt. Nemusíš mít všech 5 pohromadě, aby ti došlo, že taková pracovní služba by se v našich podmínkách automaticky zvrhla v projekty typu „ekologické vyrovnání prostředí“ (česky>> vykácení lesa s povrchovými úpravami zdarma, aby pan poslanec mohl laciněji postavit golfové hřiště apod.), přičem „nejlepší projekt“ by byl ten, od kterého by „připlulo nejvíce kapříků“. To je ti snad jasné.

Odhlédnu-li od zjevně kořistnických účelových pohnutek (je to vpodstatě nucená práce bez mzdy – robota), jistě by to bylo přínosnější v celkovém součtu, než vyhazovat prachy totálně k ničemu (do armády). Jenže ono to dnes jinak nejde.

Upravil/a: aliendrone

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
aliendrone

Kepler>>>
Můžeš mi říci (alespoň jediný příklad), kdy nás naše „skvělá armáda“ ochránila LÉPE, než cínoví vojáčci? ;) :D :D

Já ti na oplátku napíšu krásné příklady, kdy by cínoví vojáčci byli minimálně stejně dobří jako naše armáda (a MNOHEM LACINĚJŠÍ!!) :D :D :D

před 2324 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Zřejmě si nikdy neslyšel o Sedmidenní válce. https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Sedmidenn%C3%AD_v%C3­%A1lka
V ostatních případech byla jakákoliv akce armádě zakázána (naštěstí).

před 2324 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Pche – pohraniční potyčky, to i proti Maďarům jsme v té době vystoupili MNOHEM důrazněji. V žádném případě nešlo o ohrožení státní existence či byť jen suverenity.

Ruku na srdce, jednak šlo o z naší strany AGRESI (českého elementu v regionu bylo minimum), kdy jsme prostě využili existenci vojáků profesionálů převzatých z legií a především z bývalé c. a k. armády (velitelské struktury existovaly, jen po některých personálních změnách kontinuálně přešly z věrnosti „mocnáři“ na věrnost „republice“ (podobně jako policie a četnictvo)

Poláci neměli prakticky NIC a všichni věděli, že navzdory nadšení NEMAJÍ proti naší zkušené armádě šanci. (Jelikož jejich stát ani vnitřně jednotně coby součást nějakého vyššího státního celku neexistoval, neměli tu výhodu kontinuity, natož převzetí výzbroje atd. Pochop, že polská legie s Pilsudským v čele bojovala na straně Němců, tak proto) Naše vláda toho prostě za naskytlých příznivých podmínek využila – a to je vše.

Nebavíme se ale o našich „útočných“ akcích (mno, spíš pořádkových, likvidace rudých hadrníků z maďarské republiky rad také nebyla pro armádu ČSR problém), následné násilné připojení území s maďarským obyvatelstvem již ano, což se projevilo především v roce 1937–9. Ale to se ve školách moc nezdůrazňuje, jak jsme k té silné maďarské menšině (pochopitelně protistátně zaměřené) přišli – a Slováci nesou důsledky dodnes.

Bavíme se o OBRANĚ našeho území před agresí ZVENČÍ. O SKUTEČNÉM OHROŽENÍ, kdy nám hrozila okupace cizí mocností apod., zkrátka KDY NÁS MĚLA ARMÁDA OCHRÁNIT.

Takže? ;) :D :D

před 2324 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Chtěl jsi jediný příklad, tak jsem ti ho dal. Ostatně byla v sázce ztráta celého Těšínska a zas tak prkotina není. Příkladů by se dalo najít víc, třeba to Maďarsko, nebo jak legionáři zatápěli bolševikům. Jako malá země si nemůžeme dovolit velkou armádu. Pro případ napadení jsme v NATO. Zapomněl jsi, že pokud by nás napadl nějaký Absurdistán, rovnalo by se to napadení celé aliance. To je základní preambule tohoto spolku, frštejn?

před 2324 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Ok, chtěl jsem sice příklad, kdy nás OCHRÁNILA naše armáda, ale co už. ;) :D To, že jsme si přisvojili AGRESÍ území s naprostou většinou nečeským (či neslovenským) obyvatelstvem podle mne do OBRANY nespadá, ale necháme to být.

Jediný Absurdistán, který nás může napadnout jsou Rajch, Polsko, Rakousko, nebo Slovensko (či OD NICH jejich spojenci). To je zeměpis. :) Dokonce i ruský letecký/raketový (pozemní jaksi NEHROZÍ) úder by musel přijít z jejich vzdušného prostoru (přes něj).

Vážně máš takové obavy z Kim-čong-korejce a z jeho raket? ;) :D Myslím, že si celé dny nechává zdát o tom, jak s námi zatočí. Hned jak tedy bude OPRAVDU mít rakety, které doletí dál, než pár kilometrů. (A samo aby mu cestou nechtěně předčasně neexplodovaly :D :D :D)

Aliance nás vůbec nechrání (před kým také – leda před ní samotnou :D :D) a i kdyby to bylo teoreticky potřeba – víme zrovna my Češi MOC DOBŘE jak taková spojenectví reálně fungují. Jenom děláme poskoka/mouřenína amíkům, uklízíme a doplácíme na JEJICH průsery. Až polezou tlustý do tenkých, teprve pak zjistíme, že jsme stále nějakou „vzdálenou zemí“, kvůli které se přece nepoženou do války. Mouřenín posloužil a může jít. TO JE REÁLNÁ POLITIKA.

Však si všimni, že v odpovědi jsem nezpochybnil POTŘEBU armády, pouze se v diskuzi vyjadřuji k její užitečnosti vs PPP. ;)

před 2324 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

No, to je jedno. Přeshraniční pozemní války se vedly naposledy ve druhé světové a to ještě jen částečně. Viz účast USA a den „D“. I ten korejský ping pong je schopný zasáhnout USA raketami. Dnešní největší problém je terorismus a to se týká úplně každé země na světě. Zkus bojovat kanónem proti miliardám komárů…

před 2323 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
luckykubrt

Kepler: To by se muselo zařídit celosvětově, aby už nás nikdo nemohl napadnout.

před 2324 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lamalam

To zní rozumně, zařiď to!

před 2324 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
luckykubrt

Já nezmůžu nic, ale Jehova vojsk už to zařizuje. 😉

před 2324 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek