Avatar uživatele
bolak

Co dělat když na mě zaútočí pes?

A bude dělat „haf, haf“…
Mám si lehnout na zem nebo mám zůstat stát? A je lepší bejt v klidu nebo kolem sebe kopat vostošest? Co kdybych na něj začal taky štěkat, třeba bych ho tím zmátnul, nebo co se v takovým případě doporučuje?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? manon, iceT, barnajka, iwrana, briketka10 před 4303 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Ono haf haf není útok !
Klidně to může být projev obav, pouhé „hlášení“ ap.
V tomto případě naprosto stačí štěkotu si nevšímat, pes zakrátko přestane 😉.
Zkušenost
Doplňuji:
Štěkotem pes pouze něco oznamuje buď tobě, nebo majiteli, příklad:
Tobě – pozor, jsem silný, měj se na pozoru! Ve skutečnosti takhle může zastírat svůj strach ze tvé osoby. Nebo jen ti oznamuje-tady jsem, ty mne nevidíš? Pojď si hrát! Atd.
Majiteli – tady je někdo cizí! Tento se mně nelíbí! Atd.
Zkušený majitel podle způsobu štěkotu (klidný, sdělující, výstražný..) tak přesně pozná o co jde. Znovu tedy: nechat ho a bude klid.

Upravil/a: www

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Všechny rady jako útéct a podobně, jsou víceméně scestné. Malé plemeno lůze nakopnout a zahnat . Pokud je to pořádný pes, člověk nemá šanci mu utéct. To lze poze v amerických filmech. Pokud je pes cvičený, tak většinou pomůže zůstat stát. Na stojícího člověka který ho neohrožuje a nemá v ruce žádnou zbraň, zpravidla nezaútočí. Zastaví se před ním a hlídá. Pokud už k napadení dojde, je lépe stát proti němu čelem a snažit se bránit rukou před prvním útokem na hlavu. Toto už jsou extrémní situace a každá rada drahá. Pokud člověk může, začít ho dusit, pokud možno chytit krk pevně a v takové poloze, aby na nás nemohl zuby.. Potom už použít cokoli aby se člověk dostal ze sevření. Nedoporučuje se dívat se útočícímu psovi do očí. Považuje to za výzvu k útoku. To však neznamená psa nesledovat. Naopak aby se dalo odhadnout, jak se bude dál chovat

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

to bude záležet co to je za psa, ale rozhodně haf, haf, není žádný útok, jednou po mě vyjel nějaký kříženec, tomu jsem se ubránil nakopnutím, snažil se mi zakousnout do lítka, odletěl pár metrů a zmizel s německým ovčákem, nebo ještě větším plemenem, nedej bože s nějakým bojovým plemenem, už by to bylo horší, NO útočí zpravidla na nohy, ruce a sem tam na šíji, bojoví psi se snaží dostat hlavně na krk. Jestli je pes rozzuřený, tak je nejlépe utéct, ale při útěku se na něj raději dívat, abys měl přehled kde je a když se za tebou rozběhne, tak se snažit mu nakopnout čumák, nebo slabiny. Ale to jsou už extrémní situace, většina lidí volí variantu útěk. Jinak štěkat nedoporučuji, můžeš ho ještě více naštvat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

nejlepší je někam zmizet na strom,za plot atd… v případě menších psů ho nakopni.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
saiferer

Zdravím,
celkem úspěšně se ubráníte pomocí odstrašovače psů.
Odakz zde: http://paraly­zuj.cz/dazer-ii-ultrasonicky-odstrasovac-psu

před 4203 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

to je nějaký malý, dyť tím ho přece nemůžu umlátit…

před 4202 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek