Avatar uživatele
Dzejkob

Pomožte s výběrem Notebooku, prosím!

Jaký Notebook byste si vybrali z tohoto výběru: http://www.gi­gacomputer.cz/cs/ka­talog:1:7/note­booky/intel/15-lcd/
http://www.gi­gacomputer.cz/cs/ka­talog:1:7/note­booky/amd/15-lcd-1/

.. Pokud byste měli rozpočet 8500,– ?

Na občasné hraní her, práci, a podobně, nechci prohloupit ..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3904 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
jpau

Jendoznačně něco takového: http://www.gi­gacomputer.cz/cs/zbo­zi/487782-ibm-thinkpad-t61.html

Od této firmy mám z61 (to samé ale širokoúhlé) a je to dobrý počítač (jinak lenovo má i k těmto starším kusům super podporu), dokonce si troufám tvrdit že v obecné rovině (tzn. nejen z pohledu početního výkonu) převyšuje mnoho počítačů (především šasi a zpracování vůbec), co se dnes prodávají nové.

K těm moudrům tady… Tablet je off, kdo chce tablet nehledá notebook. Ohledně těch procesorů je to pravda ale ruku na srdce, kdo z vás to opravdu použije? Spoustu her si vystačí i s tímto hw (stejně co teď pozoruji je boom různých onlinovek, kde stačí P 4). MSO, prohlížeče, multimédia dává Core2 bezproblémů…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Bedy

Tablet plně nenahradí notebook, na notebooku toho člověk zvládne víc. I na hraní her je notebook lepší, pokud to zrovna nejsou hry á la Angry Birds atd.

Jinak na hraní her to chce trochu něco lepšího, kdyby tam byla jen ta práce, tak by boatě stačilo něco s AMD Zacate (třeba E1) nebo Intel Atom (dvoujádro samozřejmě), ale na ty hry to chce Intel i3 nebo AMD k tomu ekvivalentní. A to samozřejmě stojí víc.

Já bych doporučoval se vyhnout značkám Acer a Asus – obecně nedělají příliš dobré počítače, ale pár světlých výjimek se najde. Naopak doporučím HP (Compaq) nebo Lenovo. To je asi špička.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jsemtady

Ja povim jen jedno .. nekupoval bych nic starsiho jak neco s Intel Sandy bridge procesorem. Jde o to ze ten vykon pred/bez sandy a se sandy bridge je nebetycnej rozdil. Podle mne se vyplati posetrit malicko, myslim tak alespon tech 10tis a mit mrte lepsi vykon a tedy ten notebooku dele vydrzi aby na nem slo vsechno, nez koupit strep na kterym ti uz ted leccos nepujde. Myslim ze 10tis je spis spodni hranice pod kterou tezko koupis neco dobreho. (To neni ze bys musel mit neco extra jsou kompy i za 30tis, ale ten sb umi vse a jeste dlouho bude.) Takze vyber neco s procesorem alespon I3 a 6GB ram. Jinak pak budes nadavat proc ti na tom to ci ono nejde, ten rozdil je fakt velkej byla to dost prevratna rada.
Doplňuji:
Příklad a je to z Alzy, takže jistě seženeš i lepší I3: http://www.al­za.cz/acer-aspire-e1-571-cerny-d430560.htm Nebo líp: http://notebo­oky.heureka.cz/a­sus-k55vj-sx071h/
Jinak je to o tom … když koupíš I3, tak ti půjde vše a ještě ti to léta vydrží. Když koupíš slabší, tak už ti něco nepůjde a za chvíli budeš řešit výměnu a dát 8 za něco na čem ti něco nepůjde, nebo dát 10 za něco co pofičí … to je smysluplnej rozdíl.

Upravil/a: Jsemtady

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
veru.vikt

Za tuhle částku nic rozumného nedostaneš. Radši si kup desktop..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zelezo1983

tablet je na draka radsi si kup notebooka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
huxa

V této cenové kategorii si raději kup pořádný tablet, než notebook, který ti zastane akorát drahé těžítko.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek