Avatar uživatele
verunka483

Pomáhá časté umývání obličeje vodou na zlepšení akné a ztrátě pupínků?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? iwetax před 4429 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Pravidelné ano – čistota je důležitá, ale nadměrné ne, protože pokožku zbytečně přesušuje a to ji nutí k větší produkci mazu, jehož následkem je zvýšená tvorba pupínků.
Zkus častěji stříkat obličej minerálkou ve spreji – nejlépe s hojivým účinkem selenu (La Roche-Possay – v lékárně).
Jeden tip bych ještě měla, pokud trpíš akné – je dobré při utírání obličeje nahradit ručníky papírovými ubrousky. Je to daleko hygientičtějši, neboť ve vlhkém ručníku se množí bakterie a vlákno zbytečně dráždí pokožku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
briketka10

na akné je také moc dobrá pleťová voda s alkoholem, nebo tonikum neuvěříš co špíny se vytře vatovým tamponem s obličeje..
různé peelingy jednou týdně jsou výborné mám od Garnier..

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Verunko, pokud máš akné, chce to určitě speciální přípravky zaměřené na tuto problematiku. Voda sama o sobě může v některých případech problémy pleti zhoršit. Jsem s tím asi už otravná, ale pokud máš obtěžující akné, zajdi si na kožní oddělení. Mírnější formy lze zdárně zvládnout prostředky dostupnými v lékárně nebo v drogerii.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Trochu, ale opravdu jen trochu.
Je to proto, že voda vysušuje a pleť je při akné mastná a je potřeba ji nejméně 2× denně čistit. Nejlépe přípravky na mastnou pleť, nebo přímo přípravky na akné. Ale hlavně kvalitními. Některé speciální určené pro akné tuto fci vůbec neplní.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lilly

Ne voda pupínkům nepomůže ale kdyby sis pravidelně čistila obličej pleťovou vodou nebo mlékem na obličej tak to trochu pomáhat bude.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Maussy

Poradím geniální a levné řešení na akné:

  1. dvakrát denně si umýt obličej vodou a obyčejným mýdlem za 10 Kč.
  2. vždy po oschnutí obličeje namazat obličej lékařskou vazelínou (dá se koupit v lékárně za 20 Kč).
  3. za několik dnů máte pokoj a pokud to budete dělat pravidelně, bude stačit pouze 1× denně ráno nebo večer. A hlavně ušetříte za stokorunové přípravky plné chemikálií !!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ravenne

Já mám zkušenost, že obyčejná voda často pomůže daleko více, než předražené výrobky z lékárny. Kdysi jsem si kupovala drahou značkovou pleťovou kosmetiku, vyzkoušela jsem postupně snad všechno, ale vždy to nějaký čas fungovalo a pak se mi pleť zase začala horšit. Střídání přípravků také nepomáhalo, tehdy se mi pleť lepšit ani po dlouhé době nezačala.
Tak jsem se na to před měsícem vykašlala. Ráno si pleť opláchnu kvalitním čajem (zelený, heřmánkový a kopřivový se mi dobře osvědčil), večer ji umyji čistou vodou (jen pokud jsem měla nějaký make-up, tak použiji čistící emulzi) a na ještě mírně vlhkou pleť nanesu buď pleťový olejíček od Saloos nebo nějaký jiný olej (zkoušela jsem kokosový), stačí čtyři kapky a pořádně rozetřít. Akné začalo pomalu ale jistě mizet a zatím (musím zaklepat) to nevypadá, že by se mělo v nějaké rapidní míře vracet.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek