Avatar uživatele
Pavel999

Pomůže mi v domě odvlhčovač v domě, který má mokré zdi?

Pomůže mi například tento odvlhčovač?

http://www.ma­nek.cz/sekce/155-odvlhcovace-a-vysousece-vzduchu-master

Nebo nemá smysl odvlhčovat a mám oslovit firmu?

Zajímavá 0 před 2942 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Pomůže, ale příčinu vlhkosti neodstraní. Sníží vlhkost, ale jakmile přestaneš vysušovat, vlhkost se vrátí zpět na stejnou úroveň.
Osobně používám odvlhčovač v ložnici v zimně. Tam je ale zdroj vlhkosti pouze vlhkost z dýchání. Pokud by se někdo náhodou divil, tak jeden člověk za noc vydýchá až 1,2 l vody !! Pokud tam spí dva , tak je to 2,5 l za jednu noc. Vyvětráním se všechna vlhkost nevyvětrá ( v zimě) a hromadí se ve zdi.

Jinak odvlhčovač funguje stopro. Mám 220 W odvlhčovač.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nelze takto odpovědět. V prvé řadě by však bylo dobré zjistit, proč jsou stěny mokré a odstranit příčinu. Jinak odvlhčovač bude pracovat a stěny budou dále vlhké.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Různé odvlhčovače jsou vhodné pouze pro jednorázové použití např. po povodních. Spotřeba elektřiny je obrovská a nic neřeší. Pokud je zdivo vlhké vlivem špatné nebo chybějící izolace (vzlínání) musí nastoupit sanace zdiva – tím se odstraní příčina.

Zdroj: http://search­.seznam.cz/?q=Sa­nace+vlhk%C3%A­9ho+zdiva&oq=Sa­nace+vlhk%C3%A­9ho+zdiva&sgId=&thr­u=&su=&source­id=szn-HP

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Tak jak píši ostatní, nepomůže to vysušit zeď a odstranit příčinu, ale pomůže to se snížením vlhkosti jen po dobu běhu odvlhčovače. Zkrátka vyhozené peníze..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Spíš ne, řešila bych spíš proč jsou mokré.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
tyna.ryglova

Určitě to bude s odvlhčovačem vzduchu lepší. My jsme si ho také museli pořídit a to přitom v domě viditelné vlhko není, ale pořád se nám tvořila plíseň. Byla jsem z toho dost zoufalá, protože mě vůbec nenapadalo, proč se nám plíseň doma tvoří. Hledala jsem proto možné příčiny na internetu a narazila jsem na tento článek https://www.by­dlimekvalitne­.cz/jak-se-zbavit-vlhkosti-v-domacnosti a na základě toho jsme si koupili odvlhčovač a od té doby, co dům vysoušíme, tak máme konečně od plísně pokoj.

před 1574 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek