Avatar uživatele
postcd

Pomůže výrazně zlepšit intenzitu signálu aktivní rozbočovač?

Anténa pod střechou ne na střeše, nyní pasivní rozbočovač od kterého jsou připojeny 3 TV. Vždy je zapnutá pouze jedna. Tak mě zajímá jestli v tomto případě hraje na intenzitu/kvalitu signálu roli že je připojeno více TV i když odpojené od elektřiny. A pak zda když se použije aktivní rozbočovač zda lze očekávat dobrý signál. Nyní je signál asi 25%, na staré TV hraje obraz a zvuk dobře, ale na novém panelu LCD už blbne zvuk, obraz celkem dobrý bez výpadků.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2983 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Na to se nedá na dálku odpovědět. Chce to zjistit, jestli je signál z antény dostatečný, jestli ano, tak kde se ztrácí. Místo měřiče úrovně je možné použít některý z televizorů a sledovat úroveň nejslabšího kanálu. Připojit nejdřív přímo k anténě, pak za rozbočovač a na konce jednotlivých větví.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Nevím sice co je to „aktivní rozbočovač“ ale každý člen vložený do svodu od antény znamená útlum signálu. Je jedno, jestli připojené TV jsou zapnuté, nebo ne. Pokud nová TV nečtverečkuje, je signál OK.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
gecco

Aktivní rozbočovač je vlastně rozbočovač pasivní s integrovaným zesilovačem…
😉
A teď je otázkou, zda je signál

  • opravdu slabý, ale nezarušený (zesilovač pomůže)
  • zarušený (zesilovač nepomůže (zesílí i šum, odrazy…)

A nebo je problém v útlumu kabelových rozvodů – vyměnit kabeláž.
___
Každopádně bych jako první vyzkoušel umístění antény nad střechou – zisk na anténě je prvořadý…
😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Dej před rozbočovač širokopásmový zesilovač ( stojí pár šupů). Nejlépe přímo na anténní svorky i když u digitálu to již tak podstatné není. Je to lepší než aktivní rozbočovač. Ano každý rozbočovač má útlum. Útlum má i celé koaxiální vedení. Zesilovač signál zesílí a i po útlumech zbyde solidní signál pro TV.

Nejlepší zesilovač je anténa. Může pomoci i výkonnější anténa.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Pasivní rozbočovač jednoznačně trochu sníží sílu signálu. Vlastně výkon signálu rozdělí do jednotlivých větví. Pokud připojené TV nejsou zdrojem nějakého šíleného rušení (neměli by být) pak je jedno jestli jsou zapnuté či vypnuté. U TV signálu neplatí že zapnutý spotřebič signál spotřebovává a vypnutý ne. Aktivní může signál vylepšit, ale pokud to nezkusíte jistotu mít nebudete. Je to trochu alchymie.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Elektronika