Avatar uživatele
pech

Co dělat když si rok po matuře na obchodce nemohu najít práci a přítel je naštvaný, že jsem pesimista?

Máme v plánu stěhování sme spolu tři roky a dokud si nenajdu práci není to možné. Z každého pohovoru jezdím vyždímaná každé odmítnutí mě hrozně zraní po roce marného hledání už nemám sílu být optimista ale přítel to nechápe, křičí na mě že on taky potřebuje slyšet něco pozitivního a vyčítá mi, že jsem nešťastná. Jak to řešit?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11 před 4721 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Možná budeš muset maličko slevit ze svých nároků a vzít i něco za méně peněz než si představuješ.Dnes není legrace začínat a ty potřebuješ sbírat zkušenosti a hlavně už mít nějakou praxi. Tak věřím, že brzy něco najdeš a pak můžeš zase postoupit dál , poznáš nové lidi a tím i jiné kontakty a bude líp.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
myšpulín

Taky jsem nemohla delší čas najít práci. Prošla jsem desítky pohovorů a byla jsem z toho hodně otrávená, ale je třeba být opravdu optimistická a hlavu vzhůru. Práce, která bude pro Vás zajímavá a bude Vás bavit určitě přijde. Když budete chodit na pohovory plná pesimismu a se špatnou náladou, tak takovou Vás zaměstnavatelé chtít určitě nebudou. Řekněte si, co třeba asi děláte špatně, že Vás po několikáté odmítli a snažte se tu chybu příště neudělat. Samozřejmě, že se na každou pracovní pozici uchází spousta zájemců, ale chce to úsměv, dobrou náladu a vykročit pravou nohou. Držím Vám palce!!!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Hlavné je vydržať a udržať si dôstojnosť človeka. Ak prídete na pohovor unavená, vopred sa vzdávajúca, nemáte žiadnu šancu.
Práca s ľuďmi, to znamená aj v obchode, je okrem znalostí mať dve tváre. Súkromnú, unavenú, nahnevanú nechávate doma. Na pracovisku používajte kľudnú, mierne optimistickú tvár. Zákazníka predsa nezaujímajú vaše problémy a keď vás aj vytočí, na vás to nesmie byť vidieť. Takto isto postupujte aj pri pohovore, prejavte znalosť problému a nenechajte sa vyviesť z kľudu. To zapôsobí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
rvrablik

Ahoj. Vím, že dneska je velmi těžké začínat, navíc se střední školou. V každém případě je třeba se snažit tj. soustředit se:

  • nebýt nešťastná – (přítel je pak nešťastný, že neví jak Ti pomoct a neštěstí pak přenášíš i na něj = velký důvod) Navíc praxe začíná, takže je třeba si najít, z čeho se těšit (pak se bude těšit i Tvůj přítel).
  • nebrát si odmítnutí osobně – firmy si dnes velmi „přebírají“ a chtějí většinou „hotového“ obchodníka, kterému stačí jen málo peněz a který umí „poslouchat na slovo“

(běžná praxe – např. chtějí účetní s angličtinou a němčinou, ale účetní po nástupu zjistí, že firma obchoduje kromě ČR jen s Polskem či Slovenskem!!! Jazyky tak vůbec nevyužije!)

  • za běhu studovat – (ukončením školy nic nekončí, právě začíná „raketový start“, tj. vyrazit do knihovny, knihkupectví, na internet. Použitelné zapsat, zpracovat a nejlépe ihned použitím vyzkoušet! Tedy ihned praktivat. Jen tak „přetavíš“ znalosti uložené v knihách v Tvé schopnosti !!!
  • Poohlédnout se po MLM (multilevelmar­ketingu) – dělají to různí lidé i při práci.Pro Tebe je to velká příležitost i výzva!!!! Prostě začít dělat to, co jsi studovala a hlavně co Tě baví (předpokládám, že Tě to baví !)
  • Vybudovat si svůj pracovní systém – tedy systém složený z diáře, poznámek, archívu, kontaktaktního adresáře a hlavně seznamu úkolů (pracovních tj. obchodních, rodinných tj. zahrnujících přítele a kamarády a osobních tj. jen tvé záležitosti). To vše je třeba „nějak“ zvládnout … Neděs se toho, ze začátku toho prostě bývá jen moc…
  • Každý den komunikovat, organizovat setkání, schůzky, prezentace a zabývat se tvými oblíbenými produkty a službami (musíš si je sama určit). Práce s lidmi znamená i zapracovat na svém vzhledu, tak aby se na

setkání s Tebou VŠICHNI těšili a nemohli se dočkat … (v MLM se objevuje často i kosmetika takže není problém začít)

  • Dělat obchod s nadšením, i když se Ti vše nedaří tak jak si přeješ je základ. To nadšení se na lidi přenese (jen se podívej na některé zpěváky SuperStar, jak dávají do zpěvu vše a plní úkol, které jsou před nimi
  • To vše zabere bohužel moc času, tedy pokud to myslíš s přítelem vážně a chceš si jej udržet, zkus ho opatrně taky zapojit (ať vidí, že si jen nejezdíš na výlety, ale že prostě pracuješ … na tom, že budeš obchodnická SuperStar
  • Vytvořit si představu, že firmy Tě budou (coby obchodnickou SuperStar 🙂 přetahovat a přeplácet, abys pracovala pro ně!!! Ale Ty si pak budeš vybírat a třeba řekneš „Bohužel.U vás jsem chtěla pracovat před 3 roky. Vzpomínáte si??? Ve výběrovém řízení jste mi šanci nedali a nechtěli jste mě!!!“

Uff, to jsem se ale rozepsal… Přeju Ti štěstí a úspěch. Snad Ti tohle povzbuzení či rady pomohou!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Příspěvek smazán administrátorem.

před 2386 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
pech

hanulka11
Já bych šla dělat i za minimální mzdu ale nikde mě nechtějí. Z nouze už jsem vzala i uklízečku brigádně ve fabrice za 4000. Už jsem fakt vyřízená.

před 4721 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
myšpulín

Zkoušela jsi si dát sama inzerát, že hledáš práci? Jsi zaregistrovaná na pracovních serverech? Neříkám, že to na 100% pomůže, ale když o sobě dáš sama vědět, třeba se Ti budou ozývat sami a konečně to vyjde.

před 4721 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
pech

Jsem registrovaná všude, inzeráty jsem si dala ale ozývají se jen z pojištovny na dealeřinu a na telemarketing.

před 4720 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanulka11

a co nějakou rekvalifikaci nebo kurz , vím, že sis myslela, když budeš mít maturitu, že práci seženeš, ale i lidé s vyšším vzděláním nemohou sehnat práci.Hlavně vytrvej a choď na pohovory a zkus prodat co znáš

před 4721 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
pech

Jo dělám si kurz mzdového účta ale nijak extra mi to nepomohlo. Chtělo by to praxi.

před 4720 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek