Avatar uživatele
Ganymede

Pomůžete mi zbavit se viru v PC?

Ahoj, mam zavirovany PC, nainstalovala jsem Avast a moc to nepomohlo, mam v PC nejake programy, co ani nejdou odinstalovat, a ted mi to dokonce pise, ze: „K odinstalaci… nemate pristupova opravneni. Obratte se na spravce systemu“ – správce systemu jsem já, ne??
Ty viry nejdou odinstalovat, na netu reklama na reklame a nekdy dost pornograficke reklamy ,prosim pomoc.
Jo a Windows nechci preinstalovat, jen nejaky programek to chce, co to umi, diky moc :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3054 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

Takhle na dálku téměř neporadíme, zvlášť, když uvádíš informace, které jsou téměř k ničemu… Navíc, pokud tomu rozumím dobře, sis nainstalovala antivir až potom, cos zjistila nákazu… to bude dost pravděpodobně znamenat, že té havěti tam máš větší množství než malé.
Jediná relevantní rada: pozvi si k tomu někoho, kdo tomu rozumí. Ale dotyčný si musí k tomu PC fyzicky sednout. Na internetu existují specializovaná fóra, kde s „havětí“ pomůžou, ale 1. nejsou česky, 2. je to zdlouhavé, 3. výsledek je nejistý.

Odpovědi Nechápavé si nevšímej. Zaprvé je to blbost a za druhé je to úplná blbost.

3 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco, Lamalam, Emefej Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nechápavé

Přeinstaluj to na tu desítku :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ptáč

To je silná káva. Hento se snad nestačá ani přeinstalovať, vir může zůstat na disku. Úložiště musí být skenováno na přítomnost všelijakých virů v offline režimu, z bootovacího disku, CD, DVD, lze jistě najít v trafice jako příloha k časopisům asi PC, nebo podobných názvů. Nejlíp pracoval Kaspersky. Tohle je nejzávažnější typ ovládání systému Windows.

Zdroj: http://www.chip­.cz/casopis-chip/earchiv/vy­dani/rocnik-2013/chip-07-2013/deset-viru-ktere-zpusobily-nejvetsi-skody/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Löwe

Zkus malware-bytes, mělo by pomoct. Pro jistotu ještě pomocí avastu udělej test po restartu PC.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Human

Na uvod sprav kontrolu vsetkych diskov cez MBAM a odstran nalezy. Dalej odporucam napisat na forum viry.cz, kde ti s tymto zadarmo a odborne pomozu aj bez nutnosti reinstallu. Aj ked v tomto pripade by ten reinstall s formatom diskov fakt bodol.

Reinstall nie je nic zlozite. Nabootuj si niektoru linuxovu live distribuciu (staci aj Ubuntu a spustit v Live mode) a zazalohuj (prekopiruj) si vsetky potrebne data na externy disk/USB kluc pripadne na internet/cloud (na zavirovanom Windowse to nerob, je to riziko). Potom staci nabootovat instalacku Windowsu, sformatovat HDD a instalovat. Tot vse.

Upravil/a: Human

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
postcd

Zkuste se zeptat někoho známého kdo se vyzná v počíačších i antivirech.Ať se vám na to jde podívat. Já používám tento program: http://www.ol­dversion.com/win­dows/spybot-1-6-2
umí odebrat ledackteré škodlivé programy. U Avastu si nechte spustit test před startem operačního systému, někde tam musí být na to volba.
pokud si chcete být jista, že virus smažete, zálohoval bych si data, naformátoval pevný disk a nainstaloval Linux

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek