Avatar uživatele
bububabu

Co dělat když vám aplikace zničí telefon?

Nainstalovala jsem si aplikaci z Google Play která mi zničila telefon. Nemohu ho ovládat, nejde listovat, jít do menu atp. a po chvilce nejde zapnout ani obrazovka, telefon jako takový zapnout jde. Aplikace měla zvyšovat hlasitost zvonění třeba když máte telefon v tašce a také skutečně fungovala, ale po třech dnech přestala a začala hovořit, (pravděpodobně režim pro slabozraké, který jsem nikdy nezapínala), pořád vibruje atd. a nic s tím nejde udělat.
Aplikace požadovala zvláštní povolení, nevím už přesně kde, ale byla tam tato aplikace a na ní jsem musela kliknout a povolit ji aby fungovala. Take při instalaci psala že Samsung má problém s mluvením který mám vypnout ale jen v případě že mluví a mě nemluvil, až po třech dnech užívání začal a to už telefon nemohu ovládat abych to mohla vypnout.
Aplikace byla zdarma pro první měsíc.
Psala jsem jim mail, ale zatím bez odpovědi. Myslíte že mám právo na náhradu telefonu nebo opravu?

Doplňuji:

  • Když říkám že telefon nereaguje na dotyk, že nemohu, listovat, prostě nic, tak jak asi mohu telefon uvést do továrního nastavení?
  • Aplikace se jmenuje IntelliRing Free.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3290 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
a623682@drdr

A co je to za aplikaci?
Doplňuji:
telefon jde do tovarniho nastaveni uvest pres tzv. recovery menu (recovery mode). pokud se uz nejde dostat ani do nej, tak uz jedine servis.
V google si zadej typ sveho telefonu a „recovery menu“, ten ti rekne jak se do toho menu dostat. Vetsinou je to drzeni zvyseni hlasitosti kdyz zapinas telefon.
Potom v menu najdi „factory reset“ a psus ho (ale prijdes o vsechno co je v telefonu).

Upravil/a: a623682@drdr

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

Tomu neveřím. Žádný program nedovede zničit hardware.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
gecco

Kdysi, asi tak před dvaceti lety prohlásil Pavel Baudyš (spoluzakladatel fy Alwil, určitě znáš Avast) asi toto: „Hardware, který se nechá softwarově zničit, si nic jiného nezaslouží…“.
😉
Takže telefon uveď do továrního nastavení (vymaže vše) a budiž ti tato peripetie varováním před ´líbivými appkami´…
😁
Doplňuji:
Jen doplním – před instalací (stažením…) nebo během ní jsi musela odsouhlasit nějakou licenční smlouvu (LicenceAgreement), ve které bylo (téměř jistě) uvedeno, že jsi si vědoma, že instalace je ´na tvé triko´ a nemáš žádné záruky ani pokud jde o její fungování ani pokud jde o následný ´život´ telefonu – takže i kdyby teď telefonu narostly nožičky a utekl ti do houští, ničeho se (podle mne) nedovoláš…
😁

Upravil/a: gecco

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

A copak ti na to odpověděli v servisu?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
gecco

Některé telefony dovolí provést FactorySetting při připojení na počítač (neuvedla´s typ).
Pokud tvůj ne – a nijak se s ním ´nedomluvíš´, nezbude, než se obrátit na servis – ale nepředpokládám, že to servis udělá zdarma, tohle ti jako reklamaci (skoro jistě) neuznají…

před 3290 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek