Avatar uživatele
pastel.ka

Poplatek za popelnice – nová otázka.

zaplatila jsem poplatek na celý rok za 2 osoby.
Dcera má pouze hlášený trvalý pobyt, ale bydlí po celý rok v jiném okrese. Tudíž v místě neprodukuje odpad.
Já se stěhuji do jiného okresu, na chalupu, ale trvalé bydliště si ponechám zde, kde mám byt.
Byla jsem se zeptat na MÚ, jestli mi vrátí poplatek, když nebudu vytvářet odpad. Také jsem se zeptala jak to je s odpady na chalupě.
Byla mi sděleno, že v rámci trvalého bydliště musím platit a na chalupě také…kde je pravda ?
Odpad produkuji tam, kde jsem.
jak se mám bránit ? To se týká i mojí dcery, která přijede 4× do roka a přesto za ní platím.
Děkuji za odpovědi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, dagry, BENYTA, 1popelka1, nabubindes, Bumbes před 5057 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
standa

Přestože se to mnoha případech může jevit jako nespravedlivé (ať už dotyčná osoba v obci bydlí trvale či dočasně či občas či vůbec ne), tak rozhodující je TRVALÉ BYDLIŠTĚ v občanském průkazu.

A co se týká rekreačního bydlení (chatky, chalupy ap.), tak i zde je povinnost platit nezávisle na faktu zda dotyčná osoba produkuje odpod pouze na jednom místě, kde se právě zdržuje. Poplatky za rekreační objekty jsou však asi 3× nižší než ´doma´.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
martina1

Je to tak,platit se musí.Jen se podělím o neblahé zkušenosti.U nás si můžeme vybrat buď popelnici nebo označené pytle.Poplatek je stejný 380Kč/rok.Ovšem milí rekreanti si myslí,že když platí poplatky v místě bydliště,tak na chalupě mohou v jakékoli igelitce opřít odpadky o zaplacenou popelnici a popeláři to odvezou.Několikrát jsem dotyčné upozorňovala,že ta taška se tu bude válet a psi jí roztahají po okolí.Odpověděli,že si platí popelnici doma a tady ať to zaplatí obec.Oni si mohou zakoupit jednirázove pytel za 46Kč.Místo toho je kupujeme my a odpadky sbíráme za ně,protože na směťáku se žít nedá.Bohužel je to týden co týde,obec je už pokutovala a nyní to řeší policie,která to předá odboru životního prostředí.Myslím si,že když už někdo má peníze na spravování chalupy,tak peníze za odpadky by v kapse najít měl.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Bumbes

… to se Vám ještě může stát něco obdobného, jako nám v Liberci. Naši regionální „tuneláři-zastupitelé-ODS“ na nás vymysleli fintu, jak získat jednorázově do zadlužené a vykradené městské kasy 50 milionů Kč. Změnily nám pravidla platby poplatku za odpady z průběžné na roční platbu předem. Finálně tedy každý občan stotisícového města zaplatil v jednom roce 2×. Za vyinkasované peníze si (také mezi jiným) vyjeli i s rodinnými příslušníky na výlet do Kanady – byla to aféra propíraná i v TV. Každá vybraná koruna z naší kapsy úředníkem se strašně těžko získává zpět a vždy si dokáží vymyslet nějakou kličku-vyhlášku. Úřednicko-zastupitelský stav si přece musí udržet svůj životní standart krize-nekrize, občan to rád zaplatí, když se mu to patřičně vysvětlí vyhláškou či nařízením…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nabubindes

platí se v místě trv.bydliště, zruš adresu, nahlas se na úřad a nemusíš platit nic…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lorja

Můj syn žije a pracuje 6 let v Praze.Trvalé bydliště má u nás.Na úřadě mi dali papír,který syn nechal potvrdit v práci a poplatky za něho mi vrátili zpětně za 3 roky.Využiji to za tu dobu už podruhé.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
kropitko

to nabubindes,já jsem hlášená na úřadě a poplatky musím platit.

před 5056 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
dagry

Zrovna včera jsem měla diskusi s kamarádem na toto téma. Má kamaráda, který je u nás vedoucím technických služeb a ten mu říkal, že my platíme i za sociálně slabé občany, cikány a bezdomovce, kteří jsou u nás hlášení na úřadě. Takže to jsem se rozčilila, protože jsem dneska chtěla jít popelnice zaplatit a zatím jsem nešla. Můj syn bydlí už 4 roky v podnájmu, u mě je trvale hlášený a já za něj taky řádně odpad platím, přestože tu žádný neprodukuje a on zase platí odpad nájemci. Takže my konkrétně platíme 2×.!!!

před 5056 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kropitko

já také platím 2×,jelikož platím úřadu,kde jsme trvale hlášeni,no a pak úřadu,kde bydlíme. Teď nevím,jestli bych to tedy neměla nějak řešit. Jste si jistá,že ti co jsou hlášeni na úřadě platit nemusí?,no a proč mi tedy pořád posílají složenky,dokonce i za psa. Za psa platím jen 1×.

před 5056 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kropitko

nemluvě o tom,že ono odhlásit se z trvalého bydliště také jen tak bez důvodu nejde…

před 5056 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek