Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Poradí někdo aplikaci pro čtení knížek na GooglPlay, která sama čte (má hlasový výstup)?

Na čtení knížek na tabletu a mobilním telefonu používám aplikaci UB Reader. Je dobrá, ale… Při stažení knížek a spuštění čtení z aplikace KnihyPlay, online z Googl Playe, jsem zjistil, že v této aplikaci, která funguje online, je možnost navolení hlasového výstupu a aplikace sama čte. Vzhledem k tomu, že mne někdy, od únavy (nejen od čtení) bolí oči, je tato schopnost této aplikace, pro mne, velmi vítaná. Takže, abych nemusel zkoušet všechny aplikace, v nabídce na Googl Playi, ví někdo o nějkaké aplikaci z této nabídky, která by v ofline provozu, rovněž byla schopná „předčítat“? Za typ bych byl velmi vděčný. A teď mne napadlo, hodila by se mi i taková aplikace na NB, kde zatím používám IcecreamEbook.Za odpovědi děkuji.
P.S.
Mám staženu knihovnu cca 2500 knížek naší i světové literatury, v češtině, ve formátu e-pub, v tabletu i v mobilu a tak by mi tato aplikace velmi ulehčila „louskání“ této knihovny, bez zvýšené únavy očí.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? HarpPlayer před 2655 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Moon+ Reader

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cochee

Poněkud mimo téma: pokud dojde k únavě očí právě kvůli čtení, je naprostým číslem jedna elektronická čtečka knih, vybavená zobrazovačem s technologií elektronického inkoustu. Já bych nikdy nic (myslím tím dílo v rozsahu knihy) nečetl na tabletu nebo telefonu. Displej tabletu je prosvěcován z opačného směru, proti oku, to způsobuje únavu zraku. E-ink čtečka je buď úplně pasivní, tj. potřebujeme jako u papírové knihy vnější zdroj osvětlení – umělý, nebo slunce. Anebo ty lepší modely jsou vybaveny nasvícením, které je nesprávně a v mnoha případech i na odborných webech nazýváno podsvícení. Jenže e-ink se nasvěcuje seshora, směrem od oka. Pokud tedy nestačí svit žárovky nebo slunce, zapne se integrované nasvícení. A právě tento detail má „na svědomí,“ že elektronické čtení na čtečce je neporovnatelně komfortnější proti čtení na tabletu/telefo­nu/displeji notebooku či stolního PC.

před 2655 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek