Avatar uživatele
hanysicek

Poradíte mi prosím telefon? Mám vybrané 3 tak prosím o radu.

But Sony Experia J https://www.t-mobile.cz/web/cz/o­sobni/telefony/de­tail-telefonu/-/telefon/Sony/Xpe­ria.J/11439566?­mmcId=55099

nebo Sony Experia U https://www.t-mobile.cz/web/cz/o­sobni/telefony/de­tail-telefonu/-/telefon/Sony/Xpe­ria.U/11407228?­mmcId=55099

nebo Samsung I9070P Galaxy S Advance https://www.t-mobile.cz/web/cz/o­sobni/telefony/de­tail-telefonu/-/telefon/Samsun­g/Galaxy.S.Ad­vance/11406338?­mmcId=55099

Děkuji moc za radu.
Doplňuji:
Já právě slyšela na Nokii docela špatné ohlasy. I sama prodavačka v t-mobile mi řekla, at nokii nevolím, at si vyberu samsung nebo sony.

Zajímavá 0 před 4121 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
beer

Z hlediska mých požadavků bych si vzal Sony Experia J. Tvoje ale neznám..

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Al.Ex

xperia J!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bedy

Z tohodle tria bych si vybral Sony Xperia J, protože má nový Android 4.0 ICS a ne ty staré hrůzy 2.x a taky se může hodit možnost vložení paměťové karty.
Ale pokud chcete výkonnější telefon, zvolte si Sony Xperia U, protože má dvoujádrový procesor, ale zase má jen Android 2.3 (ale myslím že upgrade na 4.0 je k dispozici).

Dávejte si ale pozor v Google Play (oficiálním obchodu s apliakcemi a hrami) na bezpečné aplikace vydávající se za jiné populární (například pokračování hry Angry birds) a dávejte si taky pozor na internetu na viry – mobily mají operační systém Android a bohužel pro něj jsou furt vytvářeny nové a nové viry. Proto si do mobilu nainstalujte antivirový program.. nevýhoda je, že antivir si spolkne něco z výkonu mobilu… a taky bohužel platí, že hackeři a podobní jsou vždycky o krok napřed.

Myslím si, že za ty ceny co se prodávaj tyhle telefony by se dalo sehnat něco trochu lepšího, například Nokia Lumia 800 – má
lepší foťák (8mpx, natáčení HD videí,…)
lepší display (lépe čitelný na slunci, odolný – gorilla glass)
lepší bezpečnější systém (Windows Phone 7.5) – v Marketplace (oficiální obchod) nejsou nebezpečné apliakce a přesto je z čeho vybírat, je jich taky dost 🙂
a třeba i lepší výbavu (v základu plnohodnotný Office, offline GPS navigace zdarma, propojení se sociálními sítěmi,…).
Zkuste se mrknout. V T-Mobilu ho nabízejí za 6199,– při útratě 500Kč (pokud si prodloužíte smlouvu, tak zaplatíte jen 5699,–)
Doplňuji:
Ze zkušeností můžu napsat, že Samsungy patří mezi nejproblémovější mobily vůbec, zvlášť teda ty levnější – to je kolikrát otřes…

Upravil/a: Bedy

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Já jsem pro Samsung, tedka budu mít na Vánoce (jiný) a příbuzní ho hodně mívají a zatím v poho, strýc tvrdí že je lepší než iphone od applu :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

zkuste si nechat poradit tady http://lepsite­lefon.cz

… funguje to tak, že pouze označíte co je pro vás důležité (třeba výdrž na baterii, herní výkon, nízká hmostnost atp …) a ono vám to rovnou doporučí podle toho který požadavkům nejlépe vyhoví
Doplňuji:
jinak osobně bych asi z těch tří volil Galaxy S Advance

ve srovnání s Xperii J má

  • má víc interní paměti (16GB proti 4GB)
  • má rozhodně daleko lepší displej (AMOLED proti klasickému LCD)
  • má o 50% víc RAM (786MB proti 512MB)
  • má dvoujádrový procesor, zatímco Xperia J pouze jednojádrový

ve srovnání s Xperia U má navíc

  • čtečku paměťových karet, paměť xperia U je bez čtečky nerozšiřitelná
  • má 4× větší interní pamět i bez započítání možnosti rozšířit ji sd kartou (16GB versus 4GB)
  • má větší displej (4" proti 3,5)
  • má lepší displej (AMOLED proti klasickému LCD)

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

souhlasím, nokii bych také nedoporučil.

před 4121 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

je to jediná firma která nepoužívá ve svých telefonech masivně rozšířený operační systém android a tím svým telefonům i zákazníkům bohužel dost škodí.

před 4121 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

uživatelé nokie se pak diví, proč jim na tom nejde spustit to nebo ono, aha protože to pro WP neexistuje, je to aplikace pro Android a iOS (obvyklá situace)

před 4121 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Bedy

V Marketplace je taky řada aplikací a když vemu ty nejpoužívanější, tak existují i verze pro WP.

Android je plný virů a až příliš to smrdí Googlem. A Google, jak je známo, je pěkný velký bratr.

Kdžy si vezmu z praktického heldiska ty telefony – třeba čitelnost displeje na Slunci, tak všechny tři nabízené telefony jsou na slunci prakticky nečitelné. To se nedá říct o některých Lumiich.
Kvalita foťáku – vždyť ty čočky, co tam maj ty všechny tři mobily jsou obyčejné mrchy. Nokia dává do lepších Lumii čočky od Carla Zeisse – má je Lumia 800, 900 a další. A s tím jsou pěkné fotky, ale i videa.
Třeba v příapdě Lumie 920 lepší, jak s Samsung Galaxy SIII nebo iPhone 5.

Prostředí Androidu je narychlo splácané, je to balast, nepřehledné, nejednotné ovládání vestavěných aplikací, zbytečně náročné. Třeba papírově výkonější HTC One X je ve skutečnosti pomalejší jak Nokia Lumia 900.
A hlavně v Microsoftím marketplace zatím nebyly nebezpečné aplikace, protože to je prostě kontrolované. A pravda, hackeři zatím o WP nemají takový zájem, protože většina mobilů má Android.
A abych si brzdil mobil antivirem, tak to teda vážně ne…

A proč třeba Dell opouští Android? Protože jsou prostě lepší systémy – Windows 8, Ubuntu, atd.

před 4121 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Bedy

No ono několik lidí mi říkalo (a dokonce se o tom píše i na netu), že prodavači ve značkové prodejně operátora vychvalovali Android a zvlášť takové ty hrozné mobily, co vydrží jen do konce záruční doby a naopak absolutně nedoporučovali a házel špínu na Nokii a Windows Phone.

před 4121 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek