Avatar uživatele
pokazdejinak

Poradíte mi s úpravou kuřecího masa? Manžel místo prsních koupil stehenní řízky :)

já osobně nemám ráda všechny ty šlachy, takže se to ještě syrové snažím vypreparovat, ale napadlo mě – znáte nějaký recept, co s tím udělat, abych to nemusela pitvat?
např. upečená stehna se přímo rozpadají, jenže takhle vykostěné – prostě nevím, co jednoduchého s tím provést, díky
Doplňuji:
teda pánové – to, že je stehenní maso šťavnatější, vím už dlouho :) ale mám ho prostě radši rovnou na kosti a pěkně okusovat ;) tohle vykoštěné „cosi“ budu asi stejně nakonec pitvat, protože moje děti mají právě „já už nemůžu“ období a cokoliv, co se jim nelíbí, prostě nejí – a už do nich potřebuju něco dostat :)
chtěla jsem z těch prsíček udělat právě čínu, přece jen se líp krájejí na nudličky – Deli mě chápe ;)
každopádně díky za recepty, něco z toho určitě časem vyzkouším

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, rynek878, Deli před 4598 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Já z toho dělám obalované řízky, peču, čínu.. Co chceš, je to kuřecí a osobně tam šlachy nevidím )
Doplňuji:
Víc nejdeš třeba tady:
http://recepty­.vareni.cz/vyh­ledavani/?ingre­dience=kureci+ste­henni+rizky

Upravil/a: beer

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Deli

Pokazdejinak, také preferuji prsní řízky. Stehenní většinou také mám tendenci trochu operovat 🙂 ale nakonec mě nebaví se s tím dělat, tak vyndám jen ty největší šlachy a zbytek připravím na nějakou směs. Úžasně se u nás vžila moje vlastní „jarní směs“:
Kuřecí osolené maso nakrájené na malé kousky orestujeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, dál restujeme, přidáme trochu kari, pepře a červené papriky, ještě chvilku restujeme. Dál přidáme: velkou hrs mražené kukuřice, mraženého hrášku, 3 větší nadrobno nastrouhané mrkve, 1–2 sladká jablka (taky nastrouhat, může být víc nahrubo). Kdo to chce barevnější, přidá nakonec (tak 5 min před dovařením) na kostičky nakrájenou červenou kapii. Nechám to dusit a přidám trochu zeleninového bujónu a sójovky. Výborné to je s rýží, ke které přidám hřebíček, bobkový list, sůl, oříšek másla a lžičku kari.
To jídlo je pak opravdu takové rozjásané, jarní 🙂
Kapii nedávám, jen když s námi nejí ta starší dcerka, nemá ji teplou ráda. To ji pak jen studenou rozkrájím na talíř jako oblohu klidně ještě s další zeleninou.
Uvidíte, že si pochutnáte!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Manžel koupil dobře, protože maso na stehnech je šťavnatější a chutnější. Neni tak suché jako na prsách. Záleží co z toho chcete dělat. Já osobně bych doporučoval udělat je tak jak to je, na jakýkoli způsob, co se nám nebude líbit, tak vybrat až při konzumaci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
baghira

Upravuju stejně jako prsní – rozdíl je v tom, že stehenní jsou mnohem šťavnatější. Manžel ví, co je dobré :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

jezte. a neoperujte.
brouci také v zubech křupou a zdá se vám to odporné, ale že křupou buráky, to vám nevadí.

ale k tomu masu:
upravujte stejně jako prsní řízky (nic neoperujte!) – a zjistíte, že maso ze stehna je chutnější, šťavnatější – prostě jiné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

V jednom lepším penzionu u Prahy jsem dělal řízečky a další specialitky na rauty,svatby a další pro VIP výhradně ze stehenních řízků.Ono to má totiž jednu přednost,kterou si většina lidí,včetně pitvající tazatelky, neuvědomuje.
Prsní kuřecí řízky mají jen cca 60–70% masa a zbytek jsou různé tzv. zkřehčující látky,jako je voda,bramborový škrob a jiné pochutiny.Proto také má takový koupený prsní sval před úpravou někdy až 500 gr.No to by muselo být pořádný závodní kuře.Takže s prsními řízky mlsám i další přísady,které mi tam zpracovatel přidal,ale ne abych si pochutnal,ale aby on vydělal.U ste­henních to napíchat dost dobře nejde a proto je to čisté maso i když,pro někoho,trošíčku šlachovité.Já osobně každému trochu zručnějšímu doporučuji koupit si celé kuře a to rozbourat.To první se moc nepovede,ale čím dál to bude lepší.Takové kuře není naočkované a vím,že mám dobrá prsa,stehna,z kos­try udělám polévku s masem a nebo,když bourám víc a nebo když mi tam víc masa zůstane ,uvařené kostry oberu a mám na rizoto nebo na pórku,se zeleninou a pod.A nebo to sním při obírání.No a na kostech si pochutná pes-domácí mazel asi ne,ale ten od boudy ano.A žádný strach,on ví co a jak má žrát.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek