Avatar uživatele
anonym

Co dělat se psem, který doma kňučí a vyje? Je mu už rok a kousek a začal s tím až teď. Sousedé si stěžují.

Nehledě na to, že pokaždé když přijdeme domů, je to nehorázný bordel. Roztahá koš, který je zavřený, roztrahá polštáře, okusuje židli. Co s tím?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? petka před 4519 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Rozhodně mu omezit pole působnosti, tzn. zavřít ho do jedné místnosti, ze které odstraníte věci které by mohl poničit. Než odejdete, tak pomůže tak min. hodinová procházka( nechat ho pořádně vylítat a vyblbnout,aby se unavil). Připravit mu na doma nějakou zábavu, velkou kost, hračky apod. Pak by to mělo být o něco lepší.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Vojtěch

Zajímavý článek na toto téma viz odkaz

Zdroj: http://www.muj-pes.cz/chovani/strach-ze-samoty-160.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Georgo2010

Takovéto destruktivní chování může vypovídat o tom, že si pejska příliš nevšímáte a nehrajete si s ním. V prvé řadě doporučuji dlouhé společné procházky (doma bude většinou poklidně odpočívat), více si ho všímat. Hrát si s ním přetahovanou s oblíbenou hračkou, pečovat o něj.
Vytí a kňučení značí postesknutí o páníčka při odchodu mimo domov, což je pro okolí/sousedy dozajista nepříjemné. Nic nejde naráz, musíte pozvolna odnaučovat pejska štěkání (kratšími odchody mimo domov), např. rozloučení s pohlazením a oblíbeným pamlskem – navíc by měl mít k dispozici kromě denně čisté vody a krmiva i oblíbené hračky na kousání. Dobré je také vyvarovat se podnětům, které mohou pejska ještě více stresovat při Vašem odchodu, jenž má asociované s procházkou (oblékání, cinkání klíčů apod.).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Více se mu věnujte, pravidelně s ním cvičte a choďte ho několikrát za den pořádně vyvenčit, připravte mu nějaké hračky a nebude to dělat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tíšek99

Víc se mu věnujte.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kamila44444

Co je to za plemeno? Vypadá to, že je pejsek znuděný. Zavřete ho do jedné místnosti a odstraňte z tama věci, které by mohl znničit. Dejte mu tam vodu, jídlo a nějakou hračku kterou by jen tak lehce nerozkousal.Do­poručuji KONG-gumová hračka do které vložíte pamlsky a pejsek se je bude snažit vytáhnout.Je to na logiku.Pokud něco zničí, tak mu k tomu dejte čumák a řekněte mu třeba nesmíš a plácněte ho..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
RomanP

Pes není hračka se kterou si chvilku hrajete a potom až vás omrzí ho odstrčíte a ignorujete. Je to živý tvor který vyžaduje vaši každodenní péči a lásku kterou on opětuje. Celý tento vztah je o zodpovědnosti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bubukaa

asi se nudí, skus mu koupit hračku s otvorem do které dáš kousek salámu nebo masa a on se bude snžit to vindat a tak se zabaví

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek