Avatar uživatele
Spružina8

Poradíte s koupí kamery – více v popisu?

Dobrý den, vybírám už dárky k vánocům a jako jeden budu pořizovat pro bratra akční kameru. Nejsem v tomto směru zběhlý a narazil jsem na otázku stabilizace. Je vážně tolik důležitá – v tom zda je s ní nebo bez se samozřejmě odráží i cena :(. Díky za odpovědi

Původní neotázka
Akční kamera-rada se stabilizací

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2391 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mvk

Fyzická stabilizace chipu nebo alespoň softwarová stabilizace obrazu eliminuje drobné vibrace. Upevnění kamery zpravidla ovlivněno vibracemi je (auto, kolo, lyže) a obraz je pak k nekoukání. Někdy se kamera používá staticky, což ale asi není tenhle případ. Na druhou stranu od interní stabilizace nelze čekat vyrovnání výchylek v řádu milimetrů a víc, od toho jsou nosné systémy steadycam. Já bych teda rozhodně akční kameru se stabilizací chtěl, pokud s ní nehodlám snímat časosběrně růst kytek nebo ji používat jako fotopast.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Nevím co myslíš pod pojmem „akční“, ale předpokládám že outdorku.
Stabilizace u každé kamery je každopádně výhodná.
Jde ale o velký rozdíl mezi stabilizací digitální a opticko-mechanickou. Digitální má podstatně menší účinnost. A outdorky mají vždy pouze stabilizaci digitální (pokud ji vůbec mají).
Ale setkal jsem se i s outdorkou, která ji má poměrně dobrou. Značku si momentálně nepamatuji, ale pokud by jsi chtěl, zjistil bych.
Já používám Niceboy Vega 4K, ta stabilizaci nemá a pokud se natáčí z ruky, chce to opravdu klidnou ruku. A snímání jízdy na kole v terénu je hodně špatné.Takže pokud možno, používám natáčení z různých stativů (tyčkové, stojánkové, chobotnice).
Jinak se pak prodávají stabilizační adaptéry a ty mají poměrně dobrou účinnost, ale u kvalitních je jejich cena dosti velká.
A taky doporučuji dálkové ovládání, které nemají všechny.
I přes možnost používání, u některých, ovládání přes WiFi z mobilu, je to výhodnější, praktičtější a vhodné právě při používání natáčení a focení ze stativu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Spružina8

Jj, myslel jsem outdoorku. Takže je tedy když už lepší pořídit se stabilizací?

před 2389 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Elektronika