Avatar uživatele
Odpovedi18

Poradíte s popsaným problémem, který se týká odmítnutí spolupráce?

Odmítnutí spolupráce

Zdravím, přes internet jsem se domluvil s jedním obchodem na spolupráci (budu je propagovat a oni mi dají jakýkoliv produkt+peníze) a po asi týdenním domlouváním jsme došly k tomu, že pošlou dané věci a sami mě žádaly, abych udělal nějáké kroky k tomu, aby byla spolupráce dokončena.. ty jsem splnil a po 3 dnech se ptám, jestli už to poslali, ale napsali, že vedení jim odmítlo spolupráci.. přitom už jsem podepsal smlouvu (vytiskl jimi
poslanou a dal kontaktní údaje vč.podpisu o který mě žádaly) a už předtím psali, že mohou se mnou dokončit tu propagaci a poslaní těch věcí.. dá se s tím něco dělat?
Tady je smlouva pokud odkazy jdou:https://word-view.officeap­ps.live.com/wv/mWor­d.aspx?access_to­ken=a&WOPISrc=https%3A/­/www.email.cz/wo­pi/files/IWaw­VX8Dgrp6XDMVPrVC-eUQMpepFVLLKsblNHXF­d1P88K96ETDSGFbFmM9i­UaRbX92wy2s/Sa­blon_SK_lekt.doc­x&ui=cs-CZ&wdMobileHost=2

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2190 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ano dá. Můžeš postupovat podle smlouvy, kterou jsi podepsal.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Vzhledem k tomu, že Vás žádalY jenom ženy,
šlo pravděpodobně jenom o část firmy…

Smlouva je uzavřena až v okamžiku podpisu oběma stranami,
každá ze stran by měla obdržet jedno vyhotovení smlouvy.

A vzhledem k tomu, že jde zřejmě o zahraniční firmu,
odhaduji, že se smlouva asi nebude řídit našimi zákony.

(Nejsem si jista, jestli by se Vám podařilo prosadit
i jen úhradu nákladů (pokud Vám nějaké vznikly).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
autacek

K tomu, aby byla nějaká smlouva platná, je třeba souhlasu, v případě písemné smlouvy podpisu, obou stran. To máš podobné jako s žádostí o uzavření manželství. Než si ti dva řeknou na svatbě ano, manžele to z nich nedělá, byť o tom třeba vážně uvažovali. Náhrada případných škod je pak věc druhá, v případě toho manželství například všechny výdaje spojené se svatbou, pokud by nakonec k uzavření manželství nedošlo, by mohl uplatňovat jeden na druhém, ale zase by se muselo prokazovat, kdo vlastně nese konkrétní vinu.

U tebou uváděné smlouvy to pak celé komplikuje fakt, že tato smlouva se bude patrně řídit jiným právem než českým, příslušný soud k tomu bude taky bůh ví kde a náklady právního zastoupení by asi byly vyšší, než reálná vzájemně si případně způsobená škoda.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

ve smlouvě kterou uvádíš nejsou definovány žádné sankce v případě jednostranného odstoupení od smlouvy, z toho plyne že odstoupit lze jednostranně kdykoliv a případnou odvetu nebo snad vynucování spolupráce rozhodně není o co opřít.

před 2190 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek