Avatar uživatele
petrenzi

Poradíte s ukončením prac. poměr. při oficiálním nemocnění s „neschopenkou“?

Dobry den,potrebovala bych poradit ohledne neshopenky.Od 1.listopadu jsem nastoupila do nejmenovane firmy,na dobu urcitou,do 31.3 2016.Bohuzel jsem 23.3.2016 one­mocnela a k dnesnimu dni jsem stale na nemocenske.Nedavno mi prisel dopis od zamestnavatele,s u­koncenim pracovniho pomeru na dobu urcitou.Ma otazka zni,jestli maji pravo ukoncit prac.pomer,pokud jsem stale na neshopence.Jediny problem by mohl byt,ze 31.3.2015 jsem neztihla predat pokracovani neschopenky,proto jsem jim ten den odeslala ofocene dokumenty s otazkou,zda je vse v poradku.Prisla mi odpoved ze je vse ok.Maji tedy pravo me vyhodit??dnes uz je 28.4 a jim mam podepsat ukonceni k 31.3.Nechapu tedy jestli budu mit duben vubec proplacen a zda v tom nemuze byt problem.Chtela bych tedy ukoncit neshopenku a jit na pracovni urad a rovnou bych se rada prihlasila na prac.urad v jinem okrese,kvuli stehovani.to snad problem nebude.Mockrat Vam dekuji za odpoved,vazne nevim co mam delat a na co mam prava.Krasny den preji

Původní neotázka
Ukončení prac. poměr. při oficiálním nemocnění s „Neschopenkou“

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2929 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Jen doplním kolegu Drapa a upřesním odpověď na tvůj dotaz.
Maji tedy pravo me vyhodit?? – Oni tě nevyhazují! Tvůj pracovní poměr byl na dobu určitou, tedy do 31.3.2016 a tímto dnem tvůj pracovní poměr končí.
Co se týče registrace na ÚP, ano můžeš se registrovat i v jiném okrese, ale podle místa dosavadního bydliště ve stejném kraji.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Ano mají na to právo. Podle smlouvy končí pracovní poměr 31,3,2016. K tomuto datu tě propouští. Dodrželi smlouvu. Pokud marodíš,jsi však u nich jako by zaměstnána do skončení neschopenky. Peníze budeš dále za nemocenskou dostávat jako doposud.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek