Avatar uživatele
akirka

Poradíte s výpočtem těhotenství?

Dobrý den,rada bych se zeptala.jsem těhotná.doktorka mi řekla ze se to stalo pred tremi týdny a jsem ve čtvrtém az pátém týdnu.tak tomu úplně nerozumím.jaktoze nejsem ve třetím tydnu kdyz se to stalo před třetím týdnem?děkuji za odpověď

Původní neotázka
Výpočet těhotenství

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2874 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Zeptejte se znova lékařky.

Výpočet zřejmě souvisí s tím, že

"u laiků jde o zvyklost uvádět těhotenství v kalendářních měsících (týdnech), u odborníků v lunárních měsících nebo týdnech.

Zřejmě to souvisí s tím, že si žena uvědomuje těhotenství až tehdy, když nedostane menses. Pak počítá měsíc od poslední menstruace, ttedy jako měsíc kalendářní, zatímco lékař počítá těhotenství od oplodňující soulože, nikoliv poslední menstruace. atd."

Výpočet těhotenství – viz otázka v archivu.
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/proc-se-delka-tehotenstvi-oznacuje-jako-devet-mesicu-ac-se-v-cj-vzdy-jindy-pouziva-pro-tento-casovy-usek-jiny-obrat

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Zeptej se znovu doktorky. Nikdo z nás u tvého početí nebyl.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

K tomu,co píše Annas, dodám ještě pár informací. Lékař vypočítává početí podle menstruačního cyklu – žena je obvykle plodná pouze v některých fázích tohoto cyklu. Tma se lékař většinou plus mínus trefí – ovšem pokud máte cyklus pravidelný.
Často ale lékaři uvádějí „stáří embria“. To se řídí vývojem, velikostí a vyspělostí embria a ne každé miminko se vyvíjí stejně. Dvoutýdenní rozdíl není až tak neobvyklý.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Miru001

Je to v pořádku. K oplodnění došlo před cca 3mi týdny, ovšem doba těhotenství se počítá od prvního dne poslední menstruace – od začátku cyklu (tzn, že těhotenství se počítá vlastně ještě od doby, kdy těhotná nejste 🙂 ) . Takže jste fyzicky těhotná 3 týdny, ale dle „běžných tabulek“ je těhotenství ještě o 2 týdny starší 😉
(ovulace – oplodnění – se děje cca 10.-15.den cyklu)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
XenieRo

Holky, jsem šťastná :) konečně se nám zadařilo a já jsem v 1. trimestru a zatím jsem žádné vitamínky v těhu nebrala. Teď ale začínám zjišťovat, že to je možná chyba. Tak jsem byla optat v lékárně, co by bylo vhodné a na výběr je toho celá řada. Co se osvědčilo vám?

před 1635 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek