Avatar uživatele
Chozze1210

Poradíte, jak je možné vyřešit popsanou situaci?

Dobrý den, jsem rozvedený a vlastním půl domu. Má bývalá manželka tak též půl domu, na dům už zbývá doplatit půlka hypotéky. Před rozvodem si bývalá žena nastěhovala do našeho rodinného domu svoje rodiče, které bydlí v patře. Je to půdní vestavba. Tudíž bydlí rozděleně. Jen hlavní vstup do domu je jeden. Pak se semnou rozvedla a odešla s jiným. Rodiče tam nechala.Samozřejmě tam mají věcné břemeno.
Parcela je moje dům jsem postavili společně.
Já ji chci vyplatit a dům zpět, ona nechce a rodiče samozřejmě také ne a tvrdí mi, že tam mám pouze pozemek.
Co mám dělat?
Chtějí mi pouze zaplatit pozemek. Od všeho má účty bývalá manželka.. Účty jsou platné? Má cenu se proti nim soudit, nebo jsou v promlčení. Dům je 6 let starý tedy po kolaudaci.
Můžu v tom to případě svoji půlku nebo místnost domu pronajímat, aby to nějakým spůsobem dostal zpět, nebo je donutil,aby odešli či abych je vyplatil, či oni mne? Skrátka ňáký účinky které pomohou.
Děkuji za inteligentní a rozumné rady které mi pomohou.
Děkuji přeji příjemný den.

Původní neotázka
Pronajímat dům

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2880 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Pokud jste rozvedeni a máte vypořádaný majetek, tak neni co řešit. Z rozsudku je jasné, čí dům je a čí ne a i to kdo má komu co vyplácet.
Pokud máte vypořádané majetkové poměry a každý vlastníte polovinu domu, Tak může nastat vážný problém. Nikoho nelze nutit k prodeji své poloviny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek